Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Arbeidsovereenkomsten voor oproepkrachten en flexwerkers

Wie in zijn werkproces te maken heeft met pieken en dalen (bijvoorbeeld meer werk in een bepaald seizoen, of steeds op enkele dagen per week), kan een beroep doen op externe krachten zoals

  • Uitzendkrachten.
  • Eigen flexibele schil met behulp van oproepkrachten.

Oproepkrachten werken op basis van een overeenkomst waarbij bepalingen zijn opgenomen over oproepbaarheid, beschikbaarheid en flexibele werktijden.

Flexibele arbeidscontracten voor de oproepkracht

Wanneer u werkt met een eigen flexibile schil van oproepkrachten zijn er meerdere arbeidsovereenkomsten mogelijk zoals:

Oproepcontracten

In de praktijk kom je dus veel contractnamen en contractvarianten tegen van meest bekende, het oproepcontract. Waar vaak niet bij stil wordt gestaan is dat de keuze voor het ene of het andere type contract juridische consequenties heeft.

Ook belangrijk is of in een van toepassing zijnde CAO een specifieke regeling staat over het gebruik van flexibele contracten, dus check de CAO.

In het Sociaal Akkoord staat dat het in de zorg verboden zal worden om nog langer te werken met oproepkrachten, maar eerst moet het nog worden omgezet in wetgeving.

Arbeidsovereenkomst flexwerkers

Grenzen

De flexibiliteit kent wel zijn grenzen, want na drie maanden kan de werknemer toch recht doen gelden op een bepaalde omvang van de werkzaamheden. Bij veelvuldige oproepen, voor een langere periode(6 maanden), kan de werknemer ook aanspraak maken op een vast dienstverband.

Gevolgen Wet Flexibiliteit en Zekerheid voor oproepkrachten

In Nederland neemt flexwerk de laatste jaren steeds verder toe. Daarmee is ook de discussie op gang gekomen of flexwerkers niet beter beschermd moeten worden.  Zeker voor de tijdelijke dienstverbanden van de flexwerker en oproepkracht heeft de wet flexibiliteit en zekerheid straks gevolgen. Zie ook: actualiseren arbeidscontracten is belangrijk.

Verwante informatie

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart