Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Invoeren functioneringsgesprekken

Wanneer uw organisatie voor het eerst wil werken met het functioneringsgesprek als HRM-instrument, kunnnen wij u behulpzaam zijn bij de implementatie.

Stappen

  • Bespreek uw voornemen om functioneringsgesprekken te voeren met de medewerkers, de leidinggevenden en indien van toepassing de personeelsvertegenwoordiging of OR. Leg uit waarom u functioneringsgesprekken wilt invoeren en wat het nut en doel daarvan is.
  • Probeer voldoende acceptatie en begrip te krijgen binnen de organisatie.
  • Maak duidelijk WIE de functioneringsgesprekken gaat voeren en zorg dat uw leidinggevenden voldoende getraind zijn in het voeren van functioneringsgesprekken. Zie ook: onze training functioneringsgesprekken.
  • Maak duidelijk hoe medewerkers zich kunnen voorbereiden op het gesprek
  • Zorg voor een eenduidig functioneringsformulier als handleiding binnen uw organisatie om functioneringesgepsrekken te voeren. Belangrijk is dat dit functioneringsformulier aansluit bij de functieprofielen.

Organisatieadvies

Partner Personeel en Organisatieadvies verzorgt organisatieadvies in de vorm van:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft meer dan 10 jaar ervaring in de HRM wereld. We kennen het klappen van de zweep. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart