Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Beoordelingssystematiek en beoordelingsgesprekken

Wanneer uw organisatie wil werken met beoordelen, beoordelingsgesprekken dan moet er allereerst een beoordelingssystematiek ontwikkeld worden. Partner Personeel en organisatieadvies kan u daarbij adviseren en ondersteunen.

Beoordelingssystematiek

Het beoordelen van uw medewerkers moet binnen uw organisatie op een eerlijke en eenduidige manier plaatsvinden. Anders krijgt u scheve gezichten. Dat betekent dat u moet beschikken over heldere functieprofielen waarin omschreven staat wat het resultaat zou moeten zijn in een bepaalde functie. U kunt uw medewerkers alleen beoordelen wanneer de medewerker weet waarop hij beoordeeld gaat worden.

Beoordelingscriteria

Wanneer de beoordelingscriteria per functie benoemd zijn, is het van belang dat deze criteria voor één uitleg vatbaar zijn. En vaak is dat moeilijk genoeg. Wanneer de criteria niet helder zijn, kan een beoordelingssysteem averechts werken en juist zorgen voor demotivatie bij de medewerkers.

Beoordelingsgesprekken organisatie

Koppeling aan loongebouw

Het is verstandig om de beoordelingssystematiek te koppelen aan uw beloningsbeleid en uw salarisgebouw. Partner Personeel _ Organisatieadvies kan u helpen bij de samenstelling van arbeidsvoorwaarden of functiewaardering en belonen.

Draagvlak

Bespreek uw voornemen de beoordelingssystematiek in te voeren met de medewerkers, de leidinggevenden en indien van toepassing de personeelsvertegenwoordiging of OR. Leg uit waarom u dit wilt invoeren en wat het nut en doel daarvan is.

Beoordelingsgesprekken

Wanneer u wilt werken met beoordelingsgesprekken dan dient u het hele beoordelingssysteem goed voor elkaar te hebben. Belangrijk is om een beoordelingsformulier te ontwikkelen waardoor uw leidinggevenden eenduidig gaan beoordelen. Tevens is het van belang dat uw leidinggevenden goed getraind zijn in het voeren van beoordelingsgesprekken.

Organisatieadvies

Partner Personeel en Organisatieadvies verzorgt organisatieadvies in de vorm van:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft meer dan 10 jaar ervaring in de HRM wereld. We kennen het klappen van de zweep. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart