Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning wordt steeds belangrijker in iedere branche. Dat geldt voor de transport, logistiek, bouwsector, installatietechniek, horeca, tuincentra, autobranche maar ook het productiebedrijf.

Waar gaat het om?

Strategische personeelsplanning is anticiperen op de toekomst. Op basis van te verwachten groei en verwachte uitstroom van het personeel berekenen hoeveel medewerkers je op termijn nodig hebt. Maar ook: welke competenties je over één, twee of vijf jaar nodig hebt.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Leeftijdsbewust personeelsbeleid is een onderdeel van de strategische personeelsplanning. Hoe lang kunt u uw werknemers vasthouden en dus ook de opgebouwde expertise door een actief leeftijdsbewust personeelsbeleid? Zijn oudere werknemers inzetbaar om jongere werknemers te begeleiden?

Tijdige start

Door het veranderende aanbod op de arbeidsmarkt is de vraag is het van belang tijdig te starten met de arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Dat kan veel problemen voorkomen. Veel planningen zijn erg naar binnen gericht waardoor er pas naar de arbeidsmarkt wordt gekeken op het moment dat de nieuwe medewerkers nodig zijn.Zeker in schaarse beroepen moet men weten waar het talent zit, hoe het zich beweegt en wat hun wensen zijn.

Strategische personeelsplanning

Uit de praktijk

Zo spraken wij recent een bedrijf dat veel schaarse techneuten nodig had. Om die te vinden moesten de opleidingscentra meer techneuten gaan opleiden specifiek gericht op Gereedschapsmakers. Strategisch gezien een uitstekend idee, echter vijf jaar te laat. Misschien wist men vijf jaar geleden al wel dat deze aantallen nodig waren, maar gingen er van uit dat de opleidingen en opleidingsbehoefte nog steeds aansluiting vonden bij hun vraag. Gevolg was dat de vacatures amper konden worden ingevuld met alle gevolgen van dien.

Op de hoogte zijn en blijven

Als organisatie moet u allereerst op de hoogte zijn van de arbeidsmarkt. Hoeveel nieuwe aanwas volgt op dit moment een passende studie? En anderzijds: hoe bekend is het bedrijf? In hoeverre is men op de hoogte van uw activiteiten? Doet u voldoende aan arbeidsmarktcommunicatie?

Branches

Partner Personeel & Organisatie kan uw bedrijf helpen bij het opzetten van een strategische personeelsplanning. Wij zijn actief in de volgende branches:

  • Transport & logistiek.
  • Bouwsector & installatietechniek.
  • Horeca.
  • Tuincentra en groenvoorzieningen.
  • Autobranche.
  • Productiebedrijf.
  • Overige branches.
  • Ondersteunend personeel.

Organisatieadvies

Partner Personeel en Organisatieadvies verzorgt organisatieadvies in de vorm van:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft meer dan 10 jaar ervaring in de HRM wereld. We kennen het klappen van de zweep. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart