Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Begeleiding individuele ontslagaanvraag

Partner Personeel & Organisatieadvies kan uw organisatie begeleiden bij de individuele ontslagaanvraag zoals:

Waarom?

Er kunnen voor de werkgever tal van redenen zijn om een medewerker te ontslaan zoals: ontslag wegens dringende reden, disfunctioneren, een verstoorde relatie, boventalligheid of verwijtbaar gedrag.

Individuele ontslagaanvraag

Ontslagprocedures

Bij de ontslagaanvraag kunnen er meerdere procedures gevolgd worden:

 • Ontslag met wederzijds goedvinden

  Spreken u en uw werknemer in onderling overleg af het dienstverband te beëindigen, dan is er sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. De werknemer gaat vrijwillig akkoord met het ontslag, deze afspraak legt u samen met uw werknemer vast in een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst. U kunt een ontslagvergoeding overeenkomen. Voor ontslag met wederzijds goedvinden heeft u geen toestemming nodig van het UWV en u hoeft de kantonrechter niet om ontbinding van de arbeidsovereenkomst te vragen.

  > Zie ook: advies bij ontslag met wederzijds goedvinden.
 • Ontslagvergunning bij het UWV

  Wilt u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd beëindigen zonder toestemming van de werknemer dan kunt u een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. In een aantal gevallen heeft u geen ontslagtoestemming nodig.
 • Ontslag via de kantonrechter

  Ook kunt u bij de kantonrechter een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd indienen. Hiervoor heeft u een gewichtige redenen nodig, zoals een dringende reden bij ontslag op staande voet of een vertrouwensbreuk.

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Bij een overeenkomst voor bepaalde tijd moet u meestal wachten tot de contractperiode is afgelopen. Soms staan er regels over het ontslag of een ontslagregeling in een cao of in de arbeidsovereenkomst.

Organisatieadvies

Partner Personeel en Organisatieadvies verzorgt organisatieadvies in de vorm van:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft meer dan 10 jaar ervaring in de HRM wereld. We kennen het klappen van de zweep. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart