Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Adviesrecht ondernemingsraad bij investeringen onderneming

Artikel 25 van de WOR geeft aan dat de bestuurder de OR om advies moet vragen bij belangrijke investeringen ten behoeve van de onderneming. Het komt regelmatig voor dat discussie ontstaat tussen Ondernemingsraad en bestuurder over het begrip belangrijke investering.         

Hoe bepaal je het belang?               

De belangrijkheid is niet één / twee uit te drukken, ook niet in geld, een investering van € 50.000 kan voor de ene organisatie belangrijk zijn, voor de andere mogelijk een bijkomstigheid.

Of een investering ‘belangrijk’ is hangt van een aantal uitgangspunten af, zo moet men kijken naar het totaal geïnvesteerde vermogen, hoe hoog is dat t.o.v. liquide middelen, hoe hoog is dat van het totale budget.

Processen en middelen

Ook moet men kijken of het gaat om vervanging van bedrijfsmiddelen of om nieuwe investeringen en wat de gevolgen eventueel kunnen zijn voor de gevolgen van de werkgelegenheid en andere gevolgen zoals gevolgen voor werkprocessen.

Dus een concreet bedrag kan op zichzelf weinigzeggend zijn, het gaat dus meer om het risico dat gelopen wordt met het doen van de investering, om het veranderen van de werkzaamheden en de sociale gevolgen.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over de ondernemingsraad vindt u tientallen artikelen. Heeft u deze artikelen al gelezen:

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart