Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Adviesrecht ondernemingsraad bij beloningsbeleid

Momenteel wordt er gewerkt aan een wijziging in het adviesrecht voor de ondernemingsraad. Hierbij krijgt de OR inspraak op het beloningsbeleid binnen organisaties.

Wijzigingsvoorstel Wet op Ondernemingsraad.

Na jaren komt er een nieuw adviesrecht voor Ondernemingsraden. Er wordt op dit moment door Minister Asscher van Sociale zaken gewerkt aan een wijzigingsvoorstel van de Wet op de Ondernemingsraden waarbij de Ondernemingsraden adviesrecht krijgen bij het beloningsbeleid van het bedrijf. Het wijzigingsvoorstel van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) waarin dat geregeld wordt moet januari volgend jaar in werking treden aldus Asscher.

Debat over inkomensbeleid

In een Kamerdebat over het inkomensbeleid heeft men hiervoor al  gepleit Ook zouden ondernemingen de beloningsverhoudingen moeten publiceren in hun jaarverslag. Asscher gaat daarin mee. Wel pleitte hij voor terughoudendheid bij het ingrijpen in de lonen in de private sector door de overheid. Dat is immers het terrein van de sociale partners. ‘Maar er is een maatschappelijk belang bij transparantie en volwassen medezeggenschap.’

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart