Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Ruzie over het concurrentiebeding

Hoe helder het concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst ook geformuleerd is: bij vertrek van de medewerker door ontslag of het aangaan van een nieuwe baan kan het oorzaak van tal van ruzies zijn.

Hoe zorg je dat een werknemer zich houdt aan het beding?

In het concurrentiebeding kan een boete worden afgesproken voor het geval de werknemer zich niet aan het beding houdt. Dit kan een bedrag ineens zijn of een bedrag per dag dat de werknemer zich niet aan het beding houdt. Ook is het aan te raden dat een werkgever het recht heeft om een volledige schadevergoeding kan vorderen.

En de werkgever?

Het concurrentiebeding blijft altijd in stand na afloop van de arbeidsovereenkomst tenzij de werkgever schadeplichtig is door bijvoorbeeld onterecht ontslag op staande voet of het niet in acht nemen van de opzegtermijn.

Ruzie concurrentiebeding

Verzoek aan de rechter

Wanneer de werknemer zich om redenen niet wil houden aan het concurrentiebeding kan hij de rechter verzoeken het beding te beperken of te vernietigen. De rechter kan het concurrentiebeding beperken in de tijdsduur, het gebied en aard van werkzaamheden. Daarom is het belangrijk om hierover een passend gebied en tijdsduur op te nemen in het beding.

Verwante informatie

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart