Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Wat is kortdurend zorgverlof?

Als er geen sprake van een calamiteit maar kunt u toch niet anders dan verlof nemen om te zorgen voor uw partner of kinderen, bijvoorbeeld als de ziekte verergert en er tijdelijk extra inzet van u wordt gevraagd. In dat geval kunt u zogenoemd kortdurend zorgverlof opnemen.

Aanvragen bij werkgever

Vanaf 1 juli 2015 mag dat overigens ook om te zorgen voor iemand buiten uw gezin. Kortdurend zorgverlof dient men van tevoren aanvragen bij de werkgever. Deze kan het verlof alleen weigeren als het bedrijf door uw afwezigheid ernstig in de problemen komt.

Tenminste 70% doorbetaling

Tijdens het kortdurend zorgverlof moet de werkgever ten minste 70% van uw loon doorbetalen. Men mag meerdere keren per jaar kortdurend zorgverlof opnemen. Maar het verlof mag in totaal per jaar niet langer duren dan twee keer het aantal uren dat men normaal gesproken in de week werkt.

Zie ook:

Meer informatie over verlof:

Wie zijn wij?

Partner Personeel en Organisaties Advies is gespecialiseerd in:

Personeelsadvies

Wij verzorgen:

Personeelsadvies en > Organisatieadvies

Op onze site ...

Op onze site vindt u een uitgebreide kennisbank met artikelen aangaande HRM, personeelsvraagstukken, tweede spoor re-integratie, organisatievraagstukken, solliciteren en outplacement, OR en PVT, reorganisatie en ontslag, werving en selectie en ziekteverzuim.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart