Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Reglement voor bedrijfswagens en leaseauto's

reglement bedrijfswagens personeelshandboekVeel bedrijven hebben te weinig geregeld wanneer het om het gebruik van bedrijfsauto's en leaseauto's gaat. En dat kan vergaande gevolgen hebben. Daarom is het verstandig om een reglement voor uw wagenpark op te nemen in uw personeelshandboek.

Beëindiging gebruik van de leaseauto

Onlangs stelde de directie een medewerker op non-actief. Men dacht de leaseauto per direct te kunnen invorderen. Echter: zijn arbeidsovereenkomst had nog een looptijd van vier maanden en in zijn arbeidsovereenkomst was niets benoemd over inlevering van de leaseauto bij ontslag op staande voet of bij het op non-actief stellen van de medewerker. En dus kwam men van de koude kermis thuis. 

Voorkom negatieve PR

Wanneer u als werkgever eigenaar bent van een wagenpark is het goed om u ook de keerzijde van dit wagenpark te te realiseren. Vaak zien wij dat bedrijven de bedrijfsauto mooi laten bestikkeren en op deze wijze reclame willen maken voor het bedrijf.  Onlangs zagen wij vroeg in de ochtend een bedrijfswagen staan in het centrum terwijl de chauffeur beschonken achter het stuur lag te slapen. Het was maar even of de aandacht werd getrokken door zowel voorbijgangers als de politie. Op zich nog niks aan de hand omdat de man de auto niet bestuurde maar het is nu niet het visitekaartje dat het bedrijf hiermee wilde afgeven.

Richtlijnen in het personeelshandboek

Wij adviseren om het hele scala aan richtlijnen ten aanzien van het gebruik van bedrijfswagen en leaseauto's op te nemen in uw personeelshandboek. Daarmee verstrekt u duidelijkheid voor de organisatie en de medewerkers en voorkomt u discussie achteraf. Lees verder: reglement gebruik bedrijfswagens en leaseauto's.

 

Lees ook: onderwerpen voor het personeelshandboek

Verwante informatie

Advies?

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij het opzetten van een personeelshandboek. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart