Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Omgaan met stress binnen de OR

Stress is ook binnen het OR werkveld niet vreemd. Bij complexe adviesaanvragen of bij reorganisaties kan de stress toeslaan. Wij stellen nadrukkelijk dat de basis voor een stressvrije OR al vóór aanvang van de adviesaanvraag wordt gelegd. “Investeer tijdens de rustigere periode in het team. Een op elkaar ingespeelde OR kan beter prioriteiten stellen, taken van elkaar overnemen, krijgt veel gedaan in korte tijd. Een goed team werkt op basis van vertrouwen in elkaar en verantwoordelijkheid naar elkaar.

Wat kun je doen?

  1. Investeer in het team.
  2. Zorg voor duidelijke taakverdelingen
  3. Geef leden van de OR een eigen verantwoordelijkheid
  4. Wie neemt taken over bij extreme drukte of ziekte?
  5. Maak afspraken over extra uren om de balans privé/werk goed te houden
  6. Investeer in rustiger periode in goed opgeleide OR leden

Zie ook: omgaan met burn-out en stress

Duidelijke taakverdeling geeft rust

Belangrijk is een duidelijke taakverdeling binnen de OR en vooral tijdens complexe adviesaanvragen: “Zonder taakverdeling ervaar je meer stress, zeker in een drukke periode. Geef OR leden  voor zover mogelijk hun eigen verantwoordelijkheid. Dat scheelt overlegmomenten en het geeft extra energie.” Spreek af waar de grens ligt als het gaat om extra uren. Bedenk dat de balans privé/werk voor iedereen verschillend is.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over de ondernemingsraad vindt u tientallen artikelen. Heeft u deze artikelen al gelezen

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart