Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Tips en checklist bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten

Graag reikt Partner Personeel en Organisatieadvies u een aantal tips aan als checklist bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten. De valkuilen liggen vaak zo voor de hand maar kunnen nadelige gevolgen hebben voor de werkgever. 

Het opzegbeding bij tijdelijke arbeidscontracten

Het belang van een tussentijds opzegbeding bij de tijdelijke arbeidsovereenkomst kunnen wij niet genoeg onderstrepen. Indien u geen tussentijds opzegbeding opneemt kunt u bij een dienstverband voor bepaalde tijd de medewerker niet ontslaan. En evenmin is het niet toegestaan dat de medewerker ontslag neemt. 

Het wijzigingsbeding

Arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen is een lastige materie voor de werkgever maar zorg in elk geval dat u een wijzigingsbeding opneemt in de arbeidsovereenkomst.

Pensioengerechtigde leeftijd

Een enorm misverstand om te denken dat uw medewerker automatisch uit dienst is bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Daarom is ons advies: regel de pensioengerechtigde leeftijd in de arbeidsovereenkomst.

Checklist en tips voor arbeidscontract

Het personeelshandboek

Nooit vergeten: laat de werknemer tekenen voor het personeelshandboek bij indienstname. Achteraf is het allemaal veel moeilijker te regelen. 

Wilt u meer tips?

Leest u onze HRM vraagbaak arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden.

Check uw arbeidsovereenkomsten

Wanneer u al jaren met hetzelfde model arbeidsovereenkomst werkt, kan het gebeuren dat deze niet meer actueel zijn. Check uw arbeidsovereenkomsten daarom en actualiseer ze van tijd tot tijd.

Verwante informatie

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart