Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Pensioengerechtigde leeftijd in de arbeidsovereenkomst

Ons advies is om in de arbeidsovereenkomst een artikel op te nemen dat de arbeidsovereenkomst automatisch is beëindigd wanneer de medewerker de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. 

Misverstand

Vaak wordt nog gedacht dat wanneer een werknemer zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt de arbeidsovereenkomst dan automatisch is beëindigd. Echter dit is een groot misverstand. Er is pas sprake van een automatische beëindiging van het dienstverband indien dit expliciet is overeengekomen in de arbeidsovereenkomst. Indien dit niet is overeengekomen dan kan de werknemer gewoon door blijven werken totdat hij zelf ontslag neemt.

Pensioengerechtigd leeftijd in arbeidsovereenkomst

Uitspraak kantonrechter 75 jarige bloemist

Recent heeft de rechter in Bergen op Zoom een Tuincentrum het verboden om een 75 jarige medewerkster vanwege de leeftijd te ontslaan. Dus indien men het in de arbeidsovereenkomst niet heeft geregeld dan kan een werknemer zelfs door werken tot, zeg het maar, maar een beëindiging op basis van leeftijd is dus niet mogelijk.

Het Tuincentrum vond 75 jaar een mooie leeftijd om er een punt achter te zetten, ook omdat werknemers volgens hun op die leeftijd een aanmerkelijk verhoogde kans op arbeidsongeschiktheid. Maar de kantonrechter denkt daar anders over deze vindt dat enkel het ouder worden nooit een reden voor ontslag mag zijn, evenmin als een eventueel verhoogde kans op arbeidsongeschiktheid. De werknemer heeft aangegeven nog een jaar of twee aan het werk te willen blijven. Zie ook: de telegraaf: rechter verbiedt ontslag bloemist.

Dus ons advies is dan ook: regel het in de arbeidsovereenkomst.

Verwante informatie

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart