Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Akkoordverklaring werknemer inzake personeelshandboek

Wil de regelgeving binnen uw organisatie via het personeelshandboek van kracht worden dan dient de medewerker te tekenen voor akkoord. Het beste is om een passage op te nemen in de arbeidsovereenkomst. Een mogelijke passage zou kunnen zijn: 'De werknemer heeft kennis genomen van het bepaalde in het personeelshandboek en en verklaart daarmee akkoord te gaan. De inhoud van de personeelsgids wordt geacht onderdeel van deze arbeidsovereenkomst uit te maken'.

Wijzigingen in het personeelshandboek

Evenzeer is het van belang een passage op te nemen waarin de werknemer verklaart akkoord te gaan  met toekomstige wijzigingen of uitbreidingen van het personeelshandboek. Doet u dit niet dan zou u voor iedere wijziging de werknemer om akkoord moeten vragen. Op het moment dat de werknemer hiervoor de akkoordverklaring ondertekend heeft is hij/zij gebonden aan wijzigingen in het personeelshandboek tenzij deze wijzigingen onredelijk of onbillijk zijn. 

Bij indienstname

Uiteraard is het beste dat u deze passages bij indienstname van de werknemer laat tekenen en ook dat u in de arbeidsovereenkomst deze passages opneemt. 

Bestaande arbeidscontracten

In veel bedrijven is het zo dat er bestaande arbeidsovereenkomsten zijn. Vaak zijn ze verouderd en niet meer actueel. Wij adviseren om perioden een check op uw arbeidsovereenkomsten uit te voeren. Ook bij bestaande arbeidsovereenkomsten moet er een akkoordverklaring van de werknemer zijn inzake het personeelshandboek. In ieder geval een verklaring dat de werknemer kennis heeft kunnen nemen van de richtlijnen uit het personeelshandboek. 

Lees ook: onderwerpen voor het personeelshandboek

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij het opzetten en onderhouden van personeelsdossiers en het opstellen van uw personeelshandboek. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart