Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Vanaf 2016 wordt het aantrekkelijker wordt voor kleine werkgevers om o.a. met  de regeling 'Premiekorting jongere werknemer' werkloze jongeren in dienst te nemen. Dit staat in een brief van minister Asscher waarmee de ministerraad heeft ingestemd. De premiekorting geldt niet alleen voor jongere werknemers, maar ook voor ouderen en arbeidsgehandicapten.

Gehele bedrag in één keer

Werkgevers innen de premiekorting nu nog via de maandelijkse loonaangifte. Straks ontvangen werkgevers het gehele bedrag in één keer van de belastingdienst na afloop van het jaar. Kleine werkgevers kunnen op deze manier optimaal profiteren van het financiële voordeel. De kans op fraude is ook kleiner, omdat gebruik wordt gemaakt van gegevens uit de loonaangiftes van het voorgaande jaar. De administratieve lasten voor werkgevers verminderen, doordat werkgevers niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor de berekening en verrekening via de loonaangifte.

Financieel aantrekkelijk?

Voor hele kleine bedrijfjes met iemand vanuit de doelgroep in dienst wordt het aantrekkelijker, maar zodra uw personeelsbestand iets groter is, en u meer dan 583 euro per maand afdraagt aan premies werknemersverzekeringen (de WAO/WIA-premies, de premie WW-Awf (of de Ufo-premie) en de sectorpremie) zijn de huidige regelingen financieel toch echt aantrekkelijker.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies kan u behulpzaam zijn bij het samenstellen van de juiste arbeidsovereenkomst en arbeidsvoowaarden. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart