Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Premiekorting voor jongere werknemers

Werkgevers kunnen een premiekorting toepassen voor jongere werknemers van 18 tot 27 jaar. Voorwaarde is dat zij voor indiensttreding een WW- of bijstandsuitkering ontvingen en tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015 in dienst zijn getreden.

Dienstbetrekking van minimaal 32 uur

Een voorwaarde is wel dat de dienstbetrekking een omvang heeft van minimaal 32 uur per week en er moet tenminste een dienstverband worden aangeboden van 6 maanden. De werkgever ontvangt zolang de jongeren in dienst zijn, maximaal twee jaar een premiekorting (dus uiterlijk tot en met 31 december 2017) van € 3500 per jaar. Voor jongeren die tussen 1 januari 2014 en 1 juli 2014 in dienst zijn getreden mag de werkgever de premiekorting vanaf 1 juli 2014 maximaal twee jaar toepassen; voor andere jongeren wordt de premiekorting toegepast vanaf de datum van indiensttreding.

Premiekorting op jonge werknemers

Administratieve verplichtingen

Wel gelden er een aantal administratieve verplichtingen. Zo dient de werkgever dient bij zijn loonadministratie een doelgroep verklaring van het UWV of de gemeente te bewaren, waaruit blijkt dat de werknemer een uitkering had op de dag voordat hij in dienst trad. Verder moet de werkgever een schriftelijke arbeidsovereenkomst in zijn administratie bewaren.

Verwante informatie

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart