Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Compensatie transitievergoeding gaat in per 1 april

De regeling voor compensatie van de transitievergoeding gaat in per 1 april 2020. Werkgevers kunnen vanaf die datum compensatie aanvragen voor de transitievergoeding als ze een werknemer ontslaan die langer dan twee jaar ziek is.

Wct en Wab

De Wet compensatieregeling transitievergoeding (Wct) is een onderdeel van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) en is bedoeld als tegemoetkoming aan werkgevers. Zij hebben te maken met de plicht tot twee jaar doorbetalen van loon aan een zieke werknemer. In die periode geldt een opzegverbod. Na twee jaar kan ontslag worden aangevraagd, maar dan heeft de zieke werknemer nog recht op de transitievergoeding.

Stapeling van kosten

Vanwege die stapeling van kosten beëindigden veel werkgevers na twee jaar loondoorbetaling bij ziekte het dienstverband niet om zo de transitievergoeding niet te hoeven betalen. Aan deze praktijk van ‘slapende dienstverbanden’ kwam een einde na een uitspraak van de Hoge Raad in november 2019.

Compensatie

Met de regeling voor de compensatie van de transitievergoeding kunnen werkgevers vanaf 1 april 2020 via een aanvraag bij het UWV de betaalde transitievergoeding terugkrijgen. De vergoeding (en de eventuele compensatie daarvan) geldt ook in het geval van een gedeeltelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Wel is het zo dat wanneer een werkgever de werknemer pas na een slapend dienstverband ontslaat, dat de opgebouwde transitievergoeding tijdens de periode van het slapende dienstverband niet wordt gecompenseerd.

Advies?

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding en advies bij:

Organisatieadvies

Partner Personeel en Organisatieadvies verzorgt organisatieadvies in de vorm van:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft meer dan 10 jaar ervaring in de HRM wereld. We kennen het klappen van de zweep. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart
sitemap | contact | privacy | website hosting dotsolutions