Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Schorsing van de medewerker bij onderzoek ontslag op staande voet

Een voorwaarde voor ontslag op staande voet is dat het ontslag onverwijld wordt aangezegd. Dat betekent dat u het ontslag per direct laat ingaan en vertelt om welke reden het is. Wanneer u constateert dat uw medewerker gestolen heeft, kunt u dus niet een week wachten met de ontslagaanzegging. Het dient direct te gebeuren. Toch is dat in sommige situaties lastig omdat u nog onvoldoende bewijs voorhanden heeft.

Onderzoek

In geval er sprake is van een ernstige misdraging (zie ook: wanneer is er sprake van ontslag op staande voet wegens dringende reden?) door de medewerker kunt u overgaan tot ontslag op staande voet. Soms is nader onderzoek nodig. Een praktijkvoorbeeld is de case van de administrateur die verdacht werd van fraude. De werkgever had zich reeds kunnen overtuigen van het feit dat de administrateur gefraudeerd had maar de mate waarin moest verder onderzocht worden. De werkgever kon derhalve nog niet overgaan tot ontslag op staande voet. Schorsing en op non-actief stellen van de medewerker biedt in zo'n geval een goede oplossing. 

Hoe?

Op non-actief zetten van de medewerker moet u schriftelijk motiveren. In het voorbeeld van fraude door de administrateur dient u dus te formuleren waarom u bent overgegaan tot schorsing. Wij adviseren om erbij te vermelden dat wanneer bewezen is dat er gefraudeerd is dit zal leiden tot ontslag op staande voet. Belangrijk is om de datum van de uitkomsten van het onderzoek vast te stellen.

Onverwijld

Door de schorsing in te stellen voldoet u aan de voorwaarde voor onverwijld ontslag. Wanneer nu blijkt op de einddatum van het onderzoek dat er inderdaad sprake is geweest van fraude, dient u de administrateur op deze dag onverwijld te ontslaan. Dat betekent: per direct!

Verwante informatie

HRM Advies inzake ontslag en reorganisatie

Partner Personeel & Organisatieadvies adviseert bij de ontslagaanvraag, reorganisatie, arbeidsconflict etc. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart