Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Wat is de romp-OR

Bij kleinere bedrijven komt het voor dat Ondernemingsraden moeite houden met het verkrijgen van voldoende kandidaten. Vaak is men al blij wanneer men de noodzakelijke 5 leden hebben.   Bij deze Ondernemingsraad komt het dan ook voor dat men in de zittingsperiode krimpt, dit kan komen door vertrek van leden uit de Ondernemingsraad, vertrek uit de organisatie of vanwege langdurige ziekte.

Stel dat de ondernemingsraad nog maar uit één leden bestaat, wat dan?

Indien de Ondernemingsraad nog maar één lid heeft, kunnen in samenspraak met de Ondernemingsraad geen rechtsgeldige besluiten meer worden genomen op grond van de Wet op de ondernemingsraden. Er is dan geen quorum van zittende leden en het personeel is niet goed vertegenwoordigd.

De romp-OR

Er is dan sprake van een zogenoemde romp-or. Het zittende lid heeft maar één verplichting en dat is dat hij er voor zorgdraagt dat de vacatures in de OR worden vervuld. Beter is misschien wel om als enig lid ook af te treden. De verplichting om de OR gevuld te krijgen komt dan bij de ondernemer te liggen.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over de ondernemingsraad vindt u tientallen artikelen. Heeft u deze artikelen al gelezen

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart