Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Jongeren enthousiasmeren voor de Ondernemingsraad?

Hoe enthousiasmeert u jongeren voor de Ondernemingsraad? Hoe komt de or over? Als een groepje stoffige oude mannen? Een Ondernemingsraad heeft vaak het imago van een club oudere medewerkers die veel vergaderen en de overige medewerkers niet weten waar het over gaat. Herkenbaar? Wellicht kunt u een enquête houden of interviews afnemen met jongeren.

Inventarisatie

Het inventariseren van wat er leeft bij de medewerkers moet een terugkerend dingetje zijn, maar u kunt het dus ook opsplitsen wat leeft er bij de jongeren en wat bij de gesettelde groep medewerkers, wellicht komen daar mooie beleidsdoelen uit voort.

Veel jongeren staan aan het begin van hun loopbaan en willen zien het belang in om zich verder te  ontwikkelen. De ondernemingsraad heeft scholingsrecht dat mogelijk interessant ook kan zijn  voor jongeren. Wellicht zijn er interessante thema’s als het lezen van jaarcijfers, strategie, visie en ARBO. Benadruk deze punten als u jongeren spreekt over de Or.

Met jongeren in gesprek

Maak een schema zodat men actief en met regelmaat met de jongeren in gesprek gaan. En zorg dat u een goed beeld krijgt van het aantal jongeren in de 0rganisatie werken en kijk hoe u ze kunt bereiken. Vergeet ook de flexwerkers en de tijdelijke krachten niet.

Als u echt meer betrokkenheid van jongeren wilt, dan spreekt het voor zich dat de Ondernemingsraad zich gaat verdiepen in wat er bij jongeren speelt, zowel in de organisatie als maatschappelijk.

De huidige haastige tijd waarin wij maar vooral de jongeren leven maakt het moeilijker om jongeren in de Ondernemingsraad te krijgen. Ze willen liever kortere activiteiten doen dan zich langdurig binden. De twintigers en dertigers hebben vaak weinig tijd. Tijdgebrek weerhoudt veel jongeren zich verkiesbaar te stellen voor de Ondernemingsraad.

Verjongen kost tijd en energie, maar het kan de or veel nieuwe ideeën en invalshoeken opleveren.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank over de ondernemingsraad vindt u tientallen artikelen. Heeft u deze artikelen al gelezen:

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart