Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Reorganisatie door inkrimping

Een reorganisatie heeft vaak grote impact op uw bedrijf. Dit vereist juridische- en organisatorische expertise. Op basis van jarenlange ervaring begeleidt Partner Personeel & Organisatieadvies bedrijven en organisaties bij het voorbereiden en zorgvuldig uitvoeren van reorganisaties en saneringen.

Stappen bij de reorganisatie:

Bij een reorganisatie door inkrimping horen een aantal logische stappen:

 • We stellen vast hoe groot de overcapaciteit werkelijk is.

  Ons motto is: als je toch moet snijden in je personeelsbestand, doe het dan in één keer goed en op basis van objectieve criteria. Wanneer je er later achter komt dat er nogmaals zo’n vervelende actie moet uitvoeren, is dat immers nog veel ingrijpender.

 • Optimale flexibiliteit handhaven.

  Zeker in kleinere bedrijven zijn medewerkers breed inzetbaar en veelal kennisdrager van een specifieke afdeling of dienst. Daarom proberen we de besparing zoveel mogelijk door te voeren door het aantal overeengekomen uren met medewerkers te reduceren.

Reorganisatie door inkrimping

 • Wettelijke bepalingen voor de medewerker.

  In alle gevallen moet je ook bij reorganisaties voldoen aan de wettelijke norm en maatstaf. Per medewerker brengen wij de rechten en plichten in kaart en bespreken met de ondernemer hoe dit plaatje er individueel uitziet.

 • De aanvraag voor het UWV voorbereiden.

  De vierde stap is om de formele aanvraag voor het UWV voor te bereiden. Tevens worden de betrokken medewerkers geïnformeerd. Als adviseur zijn wij doorgaans de boodschapper omdat de ondernemer in het MKB het zelf als heel vervelend ervaart. Wij proberen naar de medewerker altijd helder, duidelijk en eerlijk te communiceren en te bespreken wat de mogelijkheden nog zijn voor de medewerker.

 • Het indienen van de aanvraag.

  Vervolgens wordt de aanvraag bij het UWV ingediend. Ondertussen praten we met de medewerker ook verder en proberen we tot een overeenstemming te komen middels een formele beëindigingovereenkomst. Bij deze beëindigingovereenkomsten wordt rekening gehouden met het principe van goed werkgeverschap. Daar waar mogelijk begeleiden wij de medewerkers ook bij het aanvragen van een mogelijke WW-uitkering of het formaliseren van de wijzigingen in hun arbeidsovereenkomst.

Begeleiding na de inkrimping

Ook na de inkrimping moet uw organisatie verder. Maar vaak heeft een reorganisatie grote impact op uw organisatie. Belangrijk is dat u uw bedrijf opnieuw organiseert, dat er een nieuwe organisatiestructuur wordt neergezet, taken en verantwoordelijkheden worden herschikt. Partner Personeel & Organisatieadvies kan u hierbij van dienst zijn door o.a. het neerzetten van een nieuwe organisatiestructuur.

Verwante informatie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Partner Personeel en Organisatiesadvies verzorgt HRM advies bij reorganisatie door overname of reorganisatie door groei. Hierbij verzorgen we invulling van taken als harmoniseren arbeidsvoorwaarden, afstemmen functies, taken, taakomschrijvingen. Wij hebben jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart