Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Werving en selectie in de automotive

Partner Personeel & Organisatieadvies kan u ondersteunen bij de werving en selectie in de autobranche. De automotive is een branche vol veranderingen waarbij succes afhangt van de juiste medewerkers.

Aanpak

De werkwijze bij werving en selectieprocedures in de autobranche is specifiek. Wij gebruiken hiervoor de 3-W methodiek: Wat zoekt u? Waar zoekt u? Wie zoekt u?

Geheel ontzorgd!

Partner Personeel & Organisatieadvies helpt u bij het opstellen van een functieprofiel tot het houden van de sollicitatiegesprekken en het voorstellen van geselecteerde kandidaten. Maar ook de administratieve afhandeling van het proces kunt u aan ons over geven. Ons gezamenlijke doel is het vinden van de geschikte medewerker voor uw autobedrijf.

Om welke functie gaat het?

Bij de werving en selectie in de autobranche is het essentieel om van te voren in kaart te brengen wat u verlangt van een nieuwe werknemer. Partner Personeel & Organisatieadvies heeft inmiddels jarenlange ervaring met het werven en selecteren van:

 • Werving en selectie automonteur

  ‘Wij zijn op zoek naar een automonteur’ horen wij organisaties regelmatig zeggen. Kan Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunen bij de werving en selectie van de automonteur? Dat kan .. Maar wij weten uit ervaring dat de wereld van automonteurs heel breed is.

  Soorten automonteurs

  • leerling monteur
  • senior monteur
  • eerste monteur
  • monteur met APK bevoegdheden
  • dealermonteur
  • monteur met specialistische ervaring
  • monteurs met ervaring op het gebied van dealergarantie.

  Het vak automonteur kent veel specificaties. Met allemaal andere competenties en vaardigheden.

  Reacties op een vacature

  In de huidige economische situatie levert een vacature veel reacties op. Partner Personeel en Organisatieadvies weet uit ervaring dat het lastig is om uit de brief te halen of u de goede automonteur hebt. Specifiek zijn is belangrijk. Al in uw vacaturetekst. Want wanneer uw een monteur met dealerervaring zoekt is het handig als hij ook werkelijk ervaring heeft.

 • Recruitment eerste monteur

  Partner Personeel en Organisatieadvies helpt u bij het recruitment van een eerste monteur. Wij hebben veel ervaring opgedaan in de autobranche in de loop van de jaren.

  Praktijkkennis 1e monteur

  Een van uw jonge automonteurs geeft aan eerste monteur te willen worden. Hij komt net van school. Heeft weinig tot geen ervaring met elektronica. En is niet APK bevoegd. Partner Personeel en Organisatieadvies weet uit ervaring dat de eerste monteur op elk terrein moet ondersteunen. Hij dient de praktijkkennis te hebben. Op alle gebieden.

  Veelzijdig inzetbaar

  De eerste automonteur moet verstand hebben van alles wat zich afspeelt. Hij dient verstand te hebben van verschillende automerken. Wanneer hij bij een dealerorganisatie terecht komt hoort hij te weten hoe dealerorganisaties werken. Bij een dealerorganisatie heeft men strenge procedures aangaande de werkwijze, de tijden en de garantie.

  1e automonteur als visitekaartje

  De 1e automonteur is het visitekaartje van uw organisatie. Hij heeft contact met klanten en werknemers. Een meneer die moeilijk doet over zijn factuur. Of een mevrouw aan de balie die vind dat dingen te langzaam gaan. Wanneer er zich vervelende situaties voordoen moet de eerste automonteur dit netjes oplossen.

  Klantvriendelijkheid

  Uw eerste monteur moet doordrongen zijn de behoefte van de mensen die een auto willen laten maken of kopen. Hij moet zich kunnen inleven in de situatie. Een mevrouw haar auto gaat kapot. Haar auto wordt naar de garage gebracht. Maar mevrouw heeft geen tijd. Haar dochtertje moet van school gehaald worden. Ze reageert geïrriteerd. De eerste monteur kan door te luisteren en begrip te tonen de klant tevreden stellen.

 • Werving en selectie werkplaatschef

  Een werkplaatschef in een autobedrijf moet zowel op technisch als op leidinggevend vlak goed uit de voeten kunnen. Partner Personeel en Organisatieadvies begeleidt u bij de werving en selectie van de werkplaatschef in de autobranche(automotive).

  Operationeel manager

  De chef werkplaats is de operationeel manager van een autobedrijf. Hij treedt vooral op als leidinggevende. Hij coördineert en controleert de werkzaamheden van het personeel. Waar nodig helpt hij zelf. Hij dient dus een goede technische achtergrond te hebben. Hij plant de dagelijkse gang van zaken. En is verantwoordelijk voor de administratie.

  Verantwoordelijkheden chef werkplaats

  De werkplaatschef heeft een aantal verantwoordelijkheden. Hij is verantwoordelijk voor:

  • Het coachen en aansturen van het garageteam
  • Behalen van maximale (verkoop-)resultaten
  • voor sterk interne- en externe imago van het garagebedrijf
  • Verzorgen van planning en inkoop
  • Het verhogen en continueren van het serviceniveau
  • Zorg dragen voor algemene, administratieve werkzaamheden.

  Autotechnische kennis

  De chef werkplaats dient autotechnisch brede kennis te bezitten. APK keuring, elektronica, onderhoud, dealergarantie enzovoort. De werkplaatschef moet hiermee uit de voeten kunnen. Hij moet technische vragen van personeel en klanten beantwoorden. En niet met een mond vol tanden staan.

  Leidinggevende capaciteiten

  De werkplaatschef moet coördineren. Aansturen. Processen in goed banen leiden. Duidelijk communiceren. Kortom hij moet leidinggevende capaciteiten bezitten.

  Assessment werkplaatschef

  Partner Personeel & Organisatieadvies maakt gebruik van een tweetal testen. Namelijk een persoonlijkheidsanalyse waarin naar voren komt welke persoonlijkheidskenmerken de solliciterende werkplaatschef typeren. Ook bieden wij een assessment voor leidinggevenden.

 • Werving en selectie APK Keurmeester

  U bent voor uw organisatie op zoek naar een APK Keurmeester. Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunt u bij de werving en selectie van de APK Keurmeester.

  Hogere eisen aan APK Keurmeester

  Per 1 januari 2014 is bepaald dat er hogere eisen gesteld worden aan de APK Keurmeester. Uit onderzoek bleek dat keurmeesters die ingestroomd waren via de intredetoets duidelijk minder kwaliteit leverden. Vandaar dat het nu alleen mogelijk is om APK Keurmeester te zijn als men een MBO 3 diploma of een ‘erkenning verworven competenties bezig’.

  Taken

  De APK Keurmeester is verantwoordelijk voor een x aantal APK keuringen per dag. De APK Keurmeester bepaalt of een auto weer de weg op mag. Mochten er kleine storingen zijn dan worden deze verholpen. De keurmeester dient naast de keuringen ook zelf technisch onderhoud te kunnen doen.

 • Werving en selectie leerling automonteur

  Jonge automonteurs zijn de monteurs van de toekomst. Personeel Partner en organisatieadvies helpt u bij de werving en selectie van een leerling automonteur. Vaak wordt een leerling monteur na het behalen van zijn diploma tweede monteur.

  Taken automonteurs

  Automonteurs monteren, installeren, onderhouden, smeren en repareren motoren, mechanieken en andere onderdelen van personenauto's, bestelwagens, motorfietsen en andere gemotoriseerde voertuigen. Ofwel het vak automonteur is veelzijdig.

  Begeleiding leerling monteur

  Een leerling automonteur leert al deze dingen op school. En belandt dan in de praktijk. En daar werkt alles net iets anders. Partner Personeel en Organisatieadvies heeft gezien dat een leerling automonteur veel baat heeft bij de begeleiding van een mentor. Een oudere werknemer. Die de praktijkkennis wel heeft.

  Potentieel tweede monteur

  De tweede monteur dient potentieel te bezitten. Met het oog op de toekomst. Maar hoe herkent u dit potentieel? Partner Personeel en organisatie heeft inmiddels ervaring opgedaan in een aantal werving- en selectietrajecten. Graag delen wij deze kennis met u. Om te voorkomen dat u tijd en energie maakt met ‘beginnersfouten. Fouten die al door anderen gemaakt. En dus overbodig om daar zelf energie aan te verliezen.

  Personeelsplanning en recruitment

  Een strategische personeelsplanning geeft richting bij het recruitment van de leerling automonteur. Wat hebt u in gedachten voor de toekomstig 2e monteur? Is het in potentie een geschikte 1e monteur? Een duidelijk plan geeft een duidelijk zoekrichting.

  Toekomstplaatje voorleggen

  Maar ook andersom. Bent u in gesprek met de solliciterende automonteur. Dan kunt u een toekomstplaatje neerleggen. De leerling monteur kan kijken of dit aansluit op zijn wensen. Partner Personeel en Organisatieadvies helpt u bij de werving en selectie van een leerling automonteur.

 • Werving en selectie administratief personeel automotive

  Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring in de werving en selectie van administratief personeel binnen de automotive of autobranche. Of het nu gaat om een controller, boekhouder, administratief medewerker, medewerker debiteurenbeheer, medewerker crediteurenbeheer!

  Administratief medewerker gezocht

  Een administratief medewerker in de autobranche is een belangrijke schakel.  Maar ook de algemene functies zijn onmisbaar. Medewerker debiteurenbeheer, medewerker crediteurenbeheer.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u vrijblijvend met ons van gedachten wisselen over de werving en selectie van uw medewerkers? Neemt u contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart