Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Er zijn mogelijkheden om kosten die gemaakt zijn in het kader van inzetbaarheid, opleiding  en outplacement in mindering te brengen op de transitievergoeding.

Wat zijn transitiekosten?

Bij transitiekosten gaat het om kosten van maatregelen in verband met het eindigen of niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst, gericht op het voorkomen van werkloosheid of het bekorten van de periode van werkloosheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten voor (om)scholing of outplacement.

Inzetbaarheidskosten

Inzetbaarheid kosten zijn kosten gemaakt in verband met het bevorderen van de inzetbaarheid van de werknemer buiten de organisatie van de werkgever. Deze kosten zijn al eerder tijdens het dienstverband gemaakt. Voorwaarde is dat de door de opleiding verworven kennis en vaardigheden niet zijn aangewend om een functie bij de werkgever uit te oefenen. De werkgever is immers op grond van de wet al verplicht om deze kosten te maken. Onder inzetbaarheidskosten vallen ook kosten van duale opleidingen, zoals opleidingen in het kader van de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Werknemer dient toestemming te geven ..

Een belangrijke voorwaarde voor het in mindering brengen van transitie- en inzetbaarheidskosten op de transitievergoeding is dat de werknemer hiermee vooraf moet hebben ingestemd. Dat geldt echter niet als de werkgever de kosten maakt als gevolg van collectieve afspraken waar hij aan gebonden is of als het gaat om kosten voor een duale opleiding. Verder moeten de inzetbaarheidskosten zijn gemaakt in een periode van maximaal vijf jaar voor het einde van de arbeidsovereenkomst, tenzij partijen een andere periode hebben afgesproken.

Extra kosten

Het biedt de werkgever dus mogelijkheden om hiermee een eventuele transitievergoeding te verminderen, het advies is dan ook hier goed naar te kijken of er geen kosten zijn gemaakt zijnde bijvoorbeeld extra trainingen voor het uitoefenen van de functie, betere communicatie etc.

Gerelateerde artikelen

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart