Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

De koerskaart

De ondernemingsraad van gas- en stroomnetbeheerder Stedin heeft als eerste Ondernemingsraad  in Nederland het door SER ontwikkelde SER-strategiespel De Koerskaart in gebruik genomen. De Koerskaart is een nieuw hulpmiddel voor medezeggenschapsorganen om snel en gestructureerd strategie en prioriteiten te bepalen.

Ontwikkeld door SER

De Koerskaart is ontwikkeld door de Sociaal-Economische Raad (SER). De SER stelt de kaart gratis ter beschikking, op voorwaarde dat de Ondernemingsraden die er mee werken hun bevindingen terugkoppelen aan de SER. De raad hoopt daarmee de kwaliteit van de medezeggenschap te verbeteren.

In twee uur tijd speerpunten bepalen

De Koerskaart, in feite een kaart van posterformaat voor op tafel, vervangt een eventuele externe gespreksbegeleider. Aan de hand van de kaart bepalen OR leden in circa twee uur tijd via negen stappen een aantal speerpunten en gerichte acties.

De kaart behandelt een flink aantal thema’s, waaronder individuele competenties en scholing, en richt zich ook nadrukkelijk op het betrekken van alle stakeholders.

Onderlinge dialoog

Volgens de ontwerpers van de Koerskaart, voelen de OR leden zich door de onderlinge dialoog, de besproken stappen en de uiteindelijk geformuleerde actiepunten meer eigenaar van hun strategieproces. De goed in beeld gekregen prioriteiten moeten vervolgens leiden tot een betere uitvoering van de actiepunten.

Nieuwe ondernemingsraden

Ondernemingsraden met nieuwe, nog onervaren leden kunnen volgens de SER zeker ook aan de slag met de kaart, maar hen wordt wel aangeraden dan toch eerst begeleiding te vragen van een ervaren Trainer ondernemingsraden.

De Koerskaart is ontwikkeld met behulp van OR-leden, bestuurders, opleiders en wetenschappers

Hulp bij het opzetten PVT of OR

Wij verzorgen binnen organisaties ondersteuning bij:

 

 

Deskundig advies?

* Geen zorgen, u bent vrij om te kiezen

personeelsadvies
 

 

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions