Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Aanzegverplichting bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten

Werkgevers dienen alert te zijn bij medewerkers met een tijdelijk dienstverband van 6 maanden of langer. Minimaal 1 maand voordat het arbeidscontract afloopt geldt namelijk de zogenaamde aanzegverplichting. Dat betekent dat een werkgever schriftelijk moet aangeven of het contract wel of niet verlengd wordt.  

De arbeidsovereenkomst wordt verlengd

Ook als wordt het dienstverband verlengd hebt u als werkgever toch te maken met de aanzegverplichting. U dient dan als werkgever aan te geven onder welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst wordt verlengd.

Arbeidsovereenkomst wordt niet verlengd

Indien de arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt, dient u dit schriftelijk aan te geven minimaal 1 maand voordat het arbeidscontract afloopt.

Boete bij nalatigheid

Wanneer de werkgever vergeet om de schriftelijke aanzegging uit te voeren is een boete van 1 maandsalaris verschuldigd of een boete naar rato van de te late aanzegging.

Werknemer kan de boete opeisen

De werknemer kan de boete opeisen binnen 2 maand na uitdiensttreding.

Hoe ga je hier als werkgever mee om?

Voor tal van bedrijven kan dit tot veel lastige en kostbare situaties leiden. De vraag is hoe je hier als werkgever mee omgaat om niet in de problemen te komen door de nieuwe regelgeving.

HRM advies

Graag adviseren wij uw organisatie om een passende oplossing te vinden die werkt in uw bedrijfssituatie. Advies nodig bij de samenstelling van arbeidsovereenkomsten?

 

Wet Werk en Zekerheid

 

 

 

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart