Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Ziekteverzuim door conflicten op het werk

Werknemers kunnen ziek worden wegens conflicten op het werk, hetzij teamconflicten of arbeidsconflicten. Wat moet u doen als werkgever? Kunt u interventie toepassen zoals de STECR-richtlijn aangeeft?

Conflicten op het werk kunnen oorzaak zijn van verzuim bij de medewerker.  Dat kan een arbeidsconflict zijn met de werkgever maar natuurlijk ook conflicten onderling met collega’s. Zeker wanneer er onuitgesproken zaken blijven sudderen kan dit bij werknemers tot spanning en uiteindelijk tot verzuim leiden.

Is de werknemer ook arbeidsongeschikt?

De vraag is in een dergelijke situatie of de werknemer ook arbeidsongeschikt is. Uiteraard is er reden voor spanningen echter die zijn ingegeven door de situatie. En dus zal de situatie opgelost moeten worden.

Ziekteverzuim na conflict op het werk

Rol bedrijfsarts

De rol van de bedrijfsarts is in een dergelijke situatie van minder belang. Zeker wanneer er geen medische reden voor verzuim is en verzuim alleen ontstaat door het conflict.

Interventieperiode en STECR-richtlijn

In een dergelijke situatie is het te adviseren om de medewerker uit het verzuimtraject te halen en een interventieperiode af te spreken zoals de STECR-richtlijn aangeeft. De interventieperiode dient daarbij zo kort mogelijk - maximaal twee weken - te duren. Het doel is om de hoog opgelopen emoties te verwerken waarna een oplossing voor het conflict kan worden gezocht. Aangezien zo’n periode een vorm van betaald verlof is, moet de werkgever het er bovendien nadrukkelijk mee eens zijn.

Verwante informatie

HRM Advies inzake ziekteverzuim

Partner Personeel & Organisatieadvies verzorgt begeleiding bij ziekte of verzuimvraagstukken maar ook bij het ontwikkelen van verzuimbeleid. U kunt bij ons terecht voor:

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Voordeel is dat u in gesprek gaat met een vakprofessional met veel praktijkervaring. We kennen het klappen van de zweep en kunnen daardoor buitengewoon gericht adviseren en handelen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart