Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Ziek worden door je werk: hoe zit het met het opzegverbod?

Stel u heeft een werknemer in dienst die ziek wordt op het werk, bijvoorbeeld klachten krijgt door het gebruik van bepaalde stoffen binnen het bedrijf. Op het moment dat de werknemer thuis is trekken de klachten weg en kan de werknemer weer werken. Bij terugkeer op het werk ontstaan weer dezelfde klachten. Dan kun je als werkgever proberen om een interne oplossing te zoeken waarbij de klachten niet meer ontstaan, maar dat is niet altijd mogelijk of soms tijdelijk. De vraag is dan ook of een ontbinding van de arbeidsovereenkomst kans van slagen heeft of dat er sprake is van een opzegverbod wegens ziekte.

Situatieve arbeidsongeschiktheid

Als werkgever zou je kunnen redeneren dat er geen sprake is van ziekte maar van situatieve arbeidsongeschiktheid en wellicht zou een bedrijfsarts dat ook bevestigen. Ervan uitgaande dat er ook geen passende werkzaamheden zijn is een verzoek tot ontbinding voor de hand liggend.

Opzegverbod en ziek worden

Uitspraak kantonrechter

Echter de kantonrechter denk daar anders over, in een recente uitspraak oordeelde de kantonrechter dat er in zo’n situatie sprake is van arbeidsongeschiktheid wegens ziekte en er dus een opzegverbod geldt. Daar er een ontbinding wordt verzocht wegens én in verband met ziekte wordt een ontbinding niet verleent.

Latente ziekte

Op het werk ziek maar thuis beter noemt men ook wel de latente ziekte. Niet altijd gelden artikel 7:629 BW en het opzegverbod wegens ziekte. In een arbeidsconflict kan dat bijvoorbeeld anders zijn. Ziek op het werk, thuis weer beter, hoe zit het dan met het opzegverbod wegens ziekte

Verwante informatie

HRM Advies inzake ziekteverzuim

Partner Personeel & Organisatieadvies verzorgt begeleiding bij ziekte of verzuimvraagstukken maar ook bij het ontwikkelen van verzuimbeleid. U kunt bij ons terecht voor:

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Voordeel is dat u in gesprek gaat met een vakprofessional met veel praktijkervaring. We kennen het klappen van de zweep en kunnen daardoor buitengewoon gericht adviseren en handelen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart