Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Coronavirus en de ziektewet

Hoe gaat u als werkgever om met zieke werknemers ten tijde van Corona. Hieronder hebben wij een aantal situaties voor u uiteengezet.

Besmet met corona, maar niet ziek

Mijn medewerker is wel besmet met het coronavirus ( en zit daardoor verplicht thuis in quarantaine) maar is niet ziek. Kan ik hem ziek melden. Nee, de medewerker is niet ziek, dus je kunt hem niet ziekmelden. Wellicht kan de medewerker zijn werkzaamheden vanuit huis uitvoeren of eventueel vervangende werkzaamheden uitvoeren.

Gezondheidsklachen

Mijn medewerker heeft gezondheidsklachten (dus blijft uit voorzorg thuis in quarantaine) maar die belemmeren hem niet om zijn werk uit te voeren. Kan ik hem ziek melden. Nee, de medewerker is niet ziek, dus je kunt hem niet ziekmelden. Wellicht kan de medewerker zijn werkzaamheden vanuit huis uitvoeren of eventueel vervangende werkzaamheden uitvoeren.

Bang voor het coronavirus

Mijn medewerkers is bang voor het coronavirus en wil liever thuis blijven. Kan ik hem ziek melden. Nee, de medewerker is niet ziek, dus je kunt hem niet ziekmelden. Wellicht kan de medewerker zijn werkzaamheden vanuit huis uitvoeren of eventueel vervangende werkzaamheden uitvoeren.

Verwante informatie

HRM Advies inzake ziekteverzuim

Partner Personeel & Organisatieadvies verzorgt begeleiding bij ziekte of verzuimvraagstukken maar ook bij het ontwikkelen van verzuimbeleid. U kunt bij ons terecht voor:

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Voordeel is dat u in gesprek gaat met een vakprofessional met veel praktijkervaring. We kennen het klappen van de zweep en kunnen daardoor buitengewoon gericht adviseren en handelen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart