Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Bepaal zelf wat de bedrijfsarts opschrijft

Natuurlijk gaat het de werkgever niets aan wat er in de spreekkamer van de bedrijfsarts wordt besproken, maar veel werkgevers maken de beginnersfout om zich daar wel mee te bemoeien, uiteraard om het oordeel van de bedrijfsarts te beïnvloeden.

Input en omgeving

Er is een wel een andere manier om een terugkoppelingen van de bedrijfsarts te krijgen, die jij wil. Dit kan op 2 manieren: door te bepalen wat je in het systeem stopt (de input). En door de omgeving van het systeem te beïnvloeden. Maar nu komt ‘t. Terug naar de spreekkamer van de bedrijfsarts.

De spreekkamer van de bedrijfsarts zien als een soort van blackbox zorgt ervoor dat je je als werkgever op de juiste zaken focust. En je je niet gaat bemoeien met zaken waar je niks mee te maken hebt.

Output

De output van de spreekkamer is natuurlijk de terugkoppeling van de bedrijfsarts. En ik hoef jullie niet te vertellen hoe belangrijk zo’n terugkoppeling is. Die bepaalt natuurlijk in grote mate het vervolg van het verdere reïntegratietraject. Maar het goede nieuws is dus dat jij bepaalt wat er in de terugkoppeling van jouw bedrijfsarts komt te staan.

Bedrijfsarts voor medewerker

Twee manieren

  • In de eerste plaats door de input van het spreekuur te bepalen en natuurlijk door een uitstekende bedrijfsarts te selecteren. (Een beoordelende bedrijfsarts. Uiteraard. Niet zo’n begeleidende bedrijfsarts, die je werknemers maar onnodig ziek thuis houdt). Maar ook door te bepalen welke werknemers je naar de bedrijfsarts stuurt. En welke niet. En door aan te geven welke antwoorden je wil zien in de terugkoppeling. Door alle belangrijke informatie vooraf netjes aan te leveren. Zodat de bedrijfsarts volledig geïnformeerd kan oordelen.
  • De tweede manier om de uitkomst van het spreekuur te bepalen is door middel van de omgeving. Omgeving moet je natuurlijk niet letterlijk zien. Maar meer als de randvoorwaarden waaronder een spreekuur plaatsvindt. Krijgt de bedrijfsarts bijvoorbeeld voldoende tijd van de werkgever, kan er, indien nodig, op korte termijn een spreekuur plaatsvinden, heeft de bedrijfsarts de beschikking over een goed werkende verzuimmodule?

Als jij betere terugkoppelingen wil, zorg je dat het jouw bedrijfsarts aan niets ontbreekt om tot een goed oordeel te komen.

Verwante informatie

HRM Advies inzake ziekteverzuim

Partner Personeel & Organisatieadvies verzorgt begeleiding bij ziekte of verzuimvraagstukken maar ook bij het ontwikkelen van verzuimbeleid. U kunt bij ons terecht voor:

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Voordeel is dat u in gesprek gaat met een vakprofessional met veel praktijkervaring. We kennen het klappen van de zweep en kunnen daardoor buitengewoon gericht adviseren en handelen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart