Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Aanpak van arbeidgerelateerde psychische klachten, nu nog belangrijker

Met ingang van 2013 hebben de zorgverzekeraars besloten dat behandeling van arbeid gerelateerde psychische klachten, zoals burn-out, RSI of overspannenheid niet langer aangemerkt worden als verzekerde zorg. De zorgverzekeraar legt de verantwoordelijkheid voor het voorkomen en verhelpen van deze klachten bij de werkgever. Het is daarom steeds meer van belang om werknemers gezond en mentaal fit te houden middels duurzame inzetbaarheid. Maar wat is duurzame inzetbaarheid eigenlijk en hoe kan dit bereikt worden binnen een organisatie?

Aanpak psychische klachten onderneming

Gedeelde verantwoordelijkheid

Arbeid gerelateerde psychische klachten worden meestal veroorzaakt door de combinatie van een stressvolle werksituatie en de denkpatronen van de werknemer. Er is een gedeelde verantwoordelijkheid, zowel in de herkenning van de signalen als in het werken naar een oplossing. Maar hoe kunnen psychische klachten in een vroeg stadium worden gesignaleerd? Wanneer wordt gezonde stress ongezond?

Preventie

Zoek samen met de cliënt naar een oplossing om haar of zijn leven zodanig in te richten zodat er weer een balans ontstaat. Met name die balans in en op het werk. Dit kunnen zowel preventieve als re-integratie trajecten zijn.

Verwante informatie

HRM Advies inzake ziekteverzuim

Partner Personeel & Organisatieadvies verzorgt begeleiding bij ziekte of verzuimvraagstukken maar ook bij het ontwikkelen van verzuimbeleid. U kunt bij ons terecht voor:

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Voordeel is dat u in gesprek gaat met een vakprofessional met veel praktijkervaring. We kennen het klappen van de zweep en kunnen daardoor buitengewoon gericht adviseren en handelen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart