Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Opleidingskosten werkgever bij tweedespoor traject

Hoe ver reikt de re-integratieverplichting van een werkgever? Moet de werkgever ook de opleidingskosten betalen bij een re-integratie in het 2e spoor? Een werknemer was werkzaam als automonteur en werd arbeidsongeschikt. Hij kon door zijn beperkingen niet terug keren in zijn eigen werk. Ook was er geen passende functie voorhanden bij zijn werkgever. Een tweedespoor traject wordt ingezet. De werknemer gaat een opleiding doen. De werkgever betaald een derde deel. Maar na afloop wil de werknemer ook het restant van zijn studiekosten vergoedt hebben.

Geen verplichting werkgever

In basis dient de werkgever tijdens de eerste twee ziektejaren het vinden van passende werk te bevorderen. Bij een opleiding is echter vooraf niet bekend of dit werkelijk tot hervatting van werk leidt. Om deze reden is een werkgever in beginsel niet verplicht mee te betalen aan een opleiding in een tweede spoortraject.

Concrete baan na opleiding

Maar wat als de werknemer met zijn opleiding concreet een baan afdwingt? Dan kan gaandeweg het proces toch de verplichting ontstaan voor de werkgever. In dat geval is hij wel verplicht om de kosten van de genoten opleiding op zich te nemen.

Lees ook: omscholing tijdens tweede spoortraject

 

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart