Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Gewijzigde ontslagroute: UWV of kantonrechter

Voorheen was het zo dat een werkgever kon kiezen tussen een ontslagaanvraag via het UWV of een ontslagaanvraag via de kantonrechter. Dit keuzemenu is ingeperkt voor de werkgever bij het nieuwe ontslagrecht. Vastgesteld is wanneer de aanvraag via het UWV moet verlopen of wanneer een ontslagaanvraag via de kantonrechter moet verlopen.

Ontslag via UWV

Werkgever kan, om bedrijfseconomische reden of langdurig arbeidsongeschiktheid, een individueel ontslag van een werknemer aanvragen via UWV. Bij een negatieve beslissing van het UWV kan de werkgever de werknemer niet ontslaan. Werknemer blijft dan in dienst, echter de werkgever kan de zaak in beroep voorleggen aan de kantonrechter om alsnog ontslag te realiseren. Bij een positieve beslissing van UWV mag de werkgever de werknemer wel ontslaan, maar kan werknemer de zaak in beroep aan de kantonrechter voorleggen.

Kantonrechter bij andere redenen, zonder kantonrechterformule

Voor ontslag om, in de persoon gelegen redenen, zoals disfunctioneren, moet de werkgever de ontslagroute via de kantonrechter bewandelen. De kantonrechter doet een uitspraak op basis van de behandeling van de ontslagzaak.

 

Verwante informatie

HRM Advies inzake ontslag en reorganisatie

Partner Personeel & Organisatieadvies adviseert bij de ontslagaanvraag, reorganisatie, arbeidsconflict etc. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart