Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Richtlijnen ten aanzien van telefoneren en internetgebruik

Partner Personeel & Organisatieadvies adviseert u om in uw personeelshandboek regelgeving vast te stellen ten aanzien van telefoneren, telefoongebruik en het gebruik van internet. Ook Richtlijnen gebruik social media horen in het personeelshandboek. 

Telefoongebruik

Inzake het telefoongebruik en telefoneren is het van belang wat u als organisatie voor ogen hebt:

  • mag de medewerker de zakelijke mobiele telefoon gebruiken voor privé-doeleinden?
  • mag de medewerker gebeld worden op zijn eigen privé telefoon?

De vraag is altijd: waar ligt de grens? Daarom is het toch goed om de werknemer op de hoogte te stellen bijvoorbeeld van het feit dat telefoonrekeningen van bedrijfstelefoons worden gecontroleerd aan de hand van specificaties. Een afspraak voor het personeelshandboek kan zijn dat wanneer  blijkt dat er onrechtmatig (privé) gebruik gemaakt wordt de kosten ingehouden worden op het salaris van de medewerker. 

Internetgebruik

Ten aanzien van internetgebruik is het goed om vast te stellen dat internetgebruik alleen is toegestaan voor zakelijke doeleinden. Dat kan ook gelden wanneer de medewerker een laptop tot zijn beschikking heeft die meegenomen wordt naar huis. 

In ieder geval is het goed om het volgende vast te leggen:

  • het is niet toegestaan tijdens werktijd via internet te chatten en/ of pornografische sites te bekijken

WhatsApp

De digitalisering zorgt voor een omwenteling. Want hoe gaat u bijvoorbeeld om met WhatsApp binnen uw bedrijf? Mag de medewerker onder werktijd Whatsappen? Of hebt u bedrijfsmatig een WhatsApp groep en hoe moet de medewerker daarmee omgaan vindt u? Steeds weer blijkt dat een personeelshandboek maatwerk is en voortdurend geactualiseerd moet worden. 

Lees ook: onderwerpen voor het personeelshandboek

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij het opzetten en onderhouden van personeelsdossiers en het opstellen van uw personeelshandboek. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart