Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Personeelshandboek en nieuwe generatie medewerkers

Een beetje bedrijf heeft zijn eigen handboek voor het personeel en is wellicht onderdeel van de arbeidsovereenkomst. In de meeste personeelshandboeken staan regels en procedures beschreven die binnen het bedrijf van toepassing zijn. Ook weleens het Handboek Soldaat genoemd. Dus vol geboden en verboden aangevuld met praktische zaken.

Ouderwets handboek

Maar de nieuwe generatie werknemers heeft niet zoveel meer met een ouderwets handboek maar heeft meer met de aanwezige bedrijfscultuur, de openheid in de organisatie, de ontplooiingsmogelijkheden en persoonlijke groei. Het is dan ook voor deze nieuwe generatie belangrijker hoe de onderlinge kennis wordt gedeeld, want kennis delen is helpen, en helpen is ontwikkelen, en ontwikkelen is vooruitgang. Maar ook zaken als een vorm van bescheidenheid, en niet te hard rondbazuinen van successen en dat een discussie goed is maar afzeiken een vorm van zwakte is.

Lees ook: onderwerpen personeelshandboek

Inspelen op de nieuwe generatie

Als wij als bedrijven de nieuwe generatie aan ons willen binden dan dienen wij ons te realiseren dat het beschikbaar stellen van een kekke leaseauto of kekke tablet niet datgene is wat hun zal gaan binden, nee zelfs het leuke salaris niet.

De nieuwe generatie medewerkers zoek een omgeving waarin men zich prettig voelt, zeg maar een verlengstuk uit de tijd dat men studeerde dan wel kon chillen of filosoferen over een andere wereld.

Wellicht is het een optie om het handboek (nieuw) op de website te plaatsen van het bedrijf zodat potentiele werknemers weten of zij een culturele klik zullen hebben. 

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij het opzetten en onderhouden van personeelsdossiers en het opstellen van uw personeelshandboek

 

Deskundig advies?

* Geen zorgen, u bent vrij om te kiezen

personeelsadvies
 
 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart