Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Waarom een personeelsvertegenwoordiging?

Waarom zou u als bedrijf een PVT willen? Wat zijn de voordelen? Vertraagt het de besluitvorming niet enorm? Kunt u nog wel snel schakelen als directie of management wanneer er een PVT is? 

Een goed functionerende PVT bespaart tijd!

Een goed functionerende PVT bespaart u tijd en dus geld. U hoeft immers niet met ieder personeelslid te overleggen over bijvoorbeeld arbeidstijden, ploegendiensten, reorganisatie, arbeidsvoorwaarden. Het personeel laat zich immers vertegenwoordigen door een aantal personeelsleden die bij stemming gekozen zijn. 

Bovendien kweekt u draagvlak en commitment bij veranderingen in de organisatie. 

Bevoegdheden

Uiteraard heeft de personeelsvertegenwoordiging ook bevoegdheden zoals: overlegrecht, informatierecht, adviesrecht en instemmingsrecht.

> Meer hierover leest u in praktische vragen rond de PVT.

Voordelen PVT

Rechten

PVT leden worden beschermd via de wet op de ondernemingsraden (WOR). Ze hebben dus als lid van de PVT ook bepaalde rechten. 

Samenstelling

De PVT bestaat uit ten minste drie leden die rechtstreeks zijn gekozen bij geheime schriftelijke stemming door en uit de in de onderneming werkzame personen. De PVT moet uit zijn midden een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter kiezen. 

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart