Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Wat is ontslag om bedrijfseconomische redenen?

Ontslag om bedrijfseconomisch redenen is een ontslagvorm waarbij de ontwikkelingen binnen een bedrijf van dien aard zijn dat de werkgever voor een deel of geheel ontslag aanvraagt voor zijn werknemers.

Veel voorkomende redenen

Veel voorkomende situatie zijn technologische veranderingen, zoals automatisering, beëindiging van (een deel van) de bedrijfsactiviteiten, structureel minder werk binnen het bedrijf of slechte financiële situatie van het bedrijf. De meest voorkomende reden van ontslag wegens bedrijfseconomische redenen is een slechte financiële situatie.

Omzet organisaties vermindert

Zodra het met de economie minder goed gaat, zien bedrijven dit terug in hun omzet. Deze gaat achteruit, waardoor de financiële situatie van een bedrijf slechter wordt. Dit kan een goede reden zijn om mensen te ontslaan.

Wie zijn wij?

Partner Personeel en Organisaties Advies is gespecialiseerd in:

Personeelsadvies

Wij verzorgen:

Personeelsadvies en > Organisatieadvies

Op onze site ...

Op onze site vindt u een uitgebreide kennisbank met artikelen aangaande HRM, personeelsvraagstukken, tweede spoor re-integratie, organisatievraagstukken, solliciteren en outplacement, OR en PVT, reorganisatie en ontslag, werving en selectie en ziekteverzuim.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart