Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Werving en selectie bij tuincentra en groenvoorzieningen

Partner Personeel & organisatieadvies heeft een zeer ruime ervaring met het werven en selecteren van medewerkers in tuincentra of groenvoorzieningen.

recruitment, werving en selectie tuincentra en groenvoorzieningValkuilen

Vaak denkt men dat een medewerker voor een Tuincentrum kan volstaan met enigekennis van bloemen en planten. Binnen een Tuincentrum is echter meer te koop dan alleen maar planten en bloemen. Zo zijn er tegenwoordig hele afdelingen met tuinmeubelen, barbecues, decoratie, potterie en seizoen afhankelijke producten.

Ervaring in de branche van belang

Voor een werving- en selectiebureau is ervaring in de groene sector van belang.

Flexibel

In de huidige tijd hebben tuincentra het meeste baat bij medewerkers die flexibel qua tijd maar ook qua afdeling ingezet kunnen worden. Als er geen drukte is, is het aantal kassahandelingen vaak ook minder. Dus is het makkelijk wanneer iemand die normaal de kassa bediend dan gewoon kan ondersteunen op één van de afdelingen. Medewerkers die een verkoopadvies aan een klant kunnen geven hebben duidelijk voorkeur. Ook productkennis is van groot belang.

Verschil in afdelingen

Ook zit er een groot verschil tussen de binnen afdelingen en buiten afdelingen en dan met name qua kennis van planten, struiken, bestrating, grond en houtwerk. Verder is dit in het algemeen ook lichamelijk zwaarder.

Om welke functie gaat het?

Bij de werving en selectie in de groensector is het essentieel om van te voren in kaart te brengen wat u verlangt van een nieuwe werknemer. Partner Personeel & Organisatieadvies heeft inmiddels jarenlange ervaring met het werven en selecteren van:

Aanpak

De werkwijze bij werving en selectieprocedures in de groensector is specifiek. Wij gebruiken hiervoor de 3-W methodiek: Wat zoekt u? Waar zoekt u? Wie zoekt u?

Geheel ontzorgd!

Partner Personeel & Organisatieadvies helpt u bij het opstellen van een functieprofiel tot het houden van de sollicitatiegesprekken en het voorstellen van geselecteerde kandidaten. Maar ook de administratieve afhandeling van het proces kunt u aan ons over geven. Ons gezamenlijke doel is het vinden van de geschikte medewerker voor uw tuincentrum.

Functies

Het gaat o.a. om de volgende functies:

 • Werving en selectie medewerkers tuincentra

  Bent u op zoek naar een verkoopmedewerker voor uw tuincentrum? Partner Personeel en Organisatie advies heeft ruime ervaring bij de werving en selectie van medewerkers voor tuincentra. Wij zien dat dit vaak een onderschatte functie is.

  Onderschatte functie

  Werken in een tuincentrum wordt vaak onderschat. Behalve taken als het draaien van de kassa en het vullen van de schappen is er ook kennis nodig. En dit is vaak specifieke kennis. Grote tuincentra bieden vaak een grote diversiteit aan producten. Dit varieert van bloemen en planten tot tuinmeubelen, decoratie en barbecue benodigdheden.

  Flexibiliteit in taken

  Tuinmedewerkers moeten overal verstand van hebben. Flexibiliteit in tijd is belangrijk. Maar ook zeker in werkzaamheden. Niks te doen bij de kassa? Dan wordt er verwacht dat de medewerker andere taken oppakt.

  Klantcontact en klantvriendelijkheid

  Wanneer er klanten met vragen komen dient de medewerker deze te kunnen beantwoorden. Productkennis is een must! Het is buitengewoon klantvriendelijk wanneer hij klanten goed voorlicht.

  ’Verkeerde’ reacties op uw vacature

  Partner Personeel en Organisatieadvies weet uit ervaring dat er ‘vaak’ verkeerde reacties binnenkomen naar aanleiding van een vacature. U zet de vacature uit voor medewerker tuincentrum. U krijgt reacties van sollicitanten die bij een branchegenoot werkten. Zoals een diervoedingswinkel of houthandel. Dit heeft uiteraard raakvlakken. Maar daar zit dan tevens ook de valkuil. Want de functie van medewerker tuincentrum is breder.

 • Werving en selectie Manager tuincentrum

  Een manager tuincentrum is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen een tuincentrum. Wanneer u op zoek bent naar een goede manager dan ondersteunt Partner Personeel en organisatieadvies u bij de werving en selectie.

  Een manager met groene vingers

  Een manager tuincentrum is ook vaak operationeel aan de gang. Naast het aansturen van medewerkers biedt hij een helpende hand op de werkvloer. Waar nodig wordt hij ingeschakeld bij vragen van klanten. Hij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op doordeweekse dagen.

  Inkoop van materialen

  Naast het werken met mensen heeft de manager van het tuincentrum ook zijn taak als inkoper. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van de goederen. Dit dient hij nauwgezet te volgen. En te besturen.

  Klantvriendelijke manager

  De lastige vragen of klachten worden vaak doorgespeeld naar een leidinggevende. Hij dient goed doordrongen te zijn van zijn rol als visitekaartje van uw organisatie. Door begrip te tonen en goed te luisteren voelt een klant zich serieus genomen. Ook de omgang met agressieve klanten is belangrijk.

  Leidinggevende capaciteiten

  De manager tuincentrum moet coördineren. Aansturen. Processen in goed banen leiden. Duidelijk communiceren. Kortom hij moet leidinggevende capaciteiten bezitten.

  Assessment leidinggevende functie

  Partner Personeel & Organisatieadvies maakt gebruik van een tweetal testen. Namelijk een persoonlijkheidsanalyse waarin naar voren komt welke persoonlijkheidskenmerken de sollicitant typeert. Ook bieden wij voor leidinggevenden een leiderschap assessment.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u vrijblijvend met ons van gedachten wisselen over de werving en selectie van uw medewerkers? Neemt u contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart