Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Werving en selectie in productiebedrijven

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft ruime ervaring bij de werving en selectie van personeel in productiebedrijven.

Recruitment in een productieomgeving

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring met de recruitment in een productieomgeving. Ervaring is nodig om het specifieke werving & selectie proces binnen de productie sector op een professionele en kwalitatief verantwoorde wijze uit te voeren.

De juiste kandidaten kunnen wij voor u selecteren binnen uw productiebedrijf. Of het nu gaat om leidinggevende functies zoals de productiechef, ploegchef of teamleader of het gaat om productiepersoneel, technisch personeel: bij ons bent u aan het juiste adres. 

Waarom kiest u voor ons?

 • Partner Personeel en Organisatieadvies kent de productie sector;
 • Wij werken met zorgvuldige en transparante werving & selectie procedures
 • U wordt geheel ontzorgd!

Aanpak

De werkwijze bij werving en selectieprocedures in de productie is specifiek. Wij gebruiken hiervoor de 3-W methodiek: Wat zoekt u? Waar zoekt u? Wie zoekt u?

Functies in de productie

Wij hebben ruime ervaring met de werving en selectie van o.a. de volgende functies:

 • Werving en selectie ploegbaas of ploegchef

  De ploegbaas is de manager van de fabrieksvloer. Leiding geven en overzicht bewaren zijn kerncapaciteiten. U zoekt een ploegbaas of ploegchef? Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunt u bij het recruitment.

  Verantwoordelijkheid

  De functie van ploegbaas is een verantwoordelijke functie. Een goede doorstroom op de productievloer begint bij de ploegchef. Het ziet toe op de werkzaamheden en zorgt dat quota’s gehaald worden. Wel is de ploegbaas zelf betrokken bij de werkzaamheden op de werkvloer. Hetzij vanuit een coördinerende rol.

  Leidinggevende capaciteiten

  Doorgaans heeft de ploegbaas zo’n 10 tot 20 medewerkers onder zich die hij aanstuurt. Praktisch leiding geven is wat er gevraagd wordt. Vaak geeft hij leiding aan praktijkmensen. Harde werkers. Doorgaans minder hoog opgeleidt. Dit vraagt een andere vorm van leidinggeven dan wanneer u manager bent van hoogopgeleid personeel.

  De juiste expertise bij de werving en selectie

  Partner Personeel en Organisatieadvies heeft de expertise in huis om de juiste ploegbaas voor uw organisatie te vinden. Wij nemen de werving- en selectieprocedure van A tot Z van u over. Wij stellen een vacaturetekst samen, bepalen de media, doen de werving en de eerste selectiegesprekken. Dit in nauw overleg met u. Zodat u betrokken blijft. Het gaat ten slotte om uw ploegchef.

  Onze aanpak

  Partner Personeel en Organisatieadvies is van mening dat de juiste persoon op de juiste plek belangrijk is. Het gaat niet alleen om wat de medewerker kan. Maar ook om wie hij is. Past de ploegbaas in het team? Accepteren de productiemedewerkers hem als leidinggevende? Wij nemen al deze informatie mee. En komen met gedegen advies. Ook als er, volgens ons, geen geschikte kandidaat tussen de sollicitanten zit.

  Leiderschapstesten

  Partner Personeel & Organisatieadvies maakt gebruik van een tweetal testen. Namelijk een persoonlijkheidsanalyse waarin naar voren komt welke persoonlijkheidskenmerken de solliciterende ploegbaas typeren. Ook bieden wij een assessment voor leidinggevenden.

 • Werving en selectie procesoperator of procesbegeleider

  De procesoperator of procesbegeleider is verantwoordelijk voor het productieproces. Hij bewaakt dit proces en grijpt in waar nodig. Een verantwoordelijke baan dus. U zoekt een goede procesoperator voor uw productieafdeling? Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunt u bij de werving en selectie.

  Bewaken van het productieproces

  werving selectie recruitment procesoperator of procesbegeleiderDe procesoperator is de waakhond van het productieproces. Gaat er iets fout? Dan grijpt hij in. Werkt u met gevaarlijke stoffen? Dan is dit essentieel. In alle andere gevallen natuurlijk ook. Maar het risico is minder groot. De procesoperator moet het productieproces kennen. Van A tot Z. In geval van calamiteiten grijpt hij in. Dit dient efficiënt te gebeuren.

  Verantwoording voor de veiligheid

  De procesoperator is ook verantwoordelijk voor de veiligheid van medewerkers. Hij houdt constant toezicht en ook hier grijpt hij in waar nodig. Een grote verantwoordelijkheid kunnen we stellen. Partner Personeel en Organisatieadvies adviseert u hier rekening mee te houden tijdens de werving- en selectieprocedure. Want blijkt achteraf dat uw procesoperator niet met de verantwoordelijkheid om kan gaan? Dan is het zonde van uw tijd en geld geweest.

 • Werving en selectie werkvoorbereider productie

  Een werkvoorbereider productie plant en organiseert de productie van producten. Doorlooptijd en kosten worden gecalculeerd. Bent u op zoek naar een capabele werkvoorbereider? Partner Personeel en Organisatieadvies gaat met u op zoek naar een werkvoorbereider productie passend in uw organisatie.

  Verantwoordelijk voor de goede doorstroom

  Als werkvoorbereider zorg je dat andere afdelingen direct aan de slag kunnen. Hij is verantwoordelijk voor een goede doorstroom. Stagneert de werkvoorbereiding dan heeft dit consequenties. Op een productieafdeling plant de werkvoorbereider het proces van het te produceren product. Hij houdt zich bezig met berekeningen, kostencalculatie, de inzet van machines, materialen en menskracht. Hij zorgt dat materialen op de juiste tijd worden aangeleverd. Ook een goede nacalculatie is noodzakelijk. Omdat u hier bepaalt of u efficiënter kunt werken.

  Communicatie met andere afdelingen

  Als spin in ’t productieweb communiceert de productiechef met alle afdelingen. Communicatie is daarmee een essentiële competentie. Naast communicatie beschikt een goede werkvoorbereider productie over de volgende competenties;

  • je bent secuur
  • je bent verantwoordelijk
  • je vindt het leuk om met verschillende mensen contacten te onderhouden
  • je bent sterk in je communicatie
  • je kunt goed onderhandelen
  • je kunt goed organiseren

  De 3W methodiek

  Partner Personeel en Organisatieadvies hanteert bij de werving en selectie van een werkvoorbereider de 3W Methodiek. Als zwaargewicht zijn we van alle markten thuis. Partner Personeel & Organisatieadvies heeft al ruim 20 jaar ervaring in het verzorgen van wervings- en selectieprocedures op maat. Voor welke dienstverlening u ook kiest, u kunt rekenen op een betrokken, pragmatische en resultaatgerichte benadering.

 • Werving en selectie van productiemedewerkers

  Het werven van een goede productiemedewerker is lastig. Zeker nu er zo veel mensen op zoek zijn naar werk. Het algemeen beeld is ‘dat iedereen toch productiewerk kan doen’. Maar dat valt vaak tegen. De functie van productiemedewerker houdt vaak meer in. Partner Personeel en Organisatieadvies begeleidt u bij de werving en selectie van de productiemedewerker die u zoekt.

  Verschillende productiemedewerkers

  Essentieel is dat u de productiemedewerker werft die uw organisatie zoekt. Partner Personeel en Organisatieadvies ziet regelmatig dat er te makkelijk over het recruitment wordt gedacht. Ook door werving- en selectiebureaus. De functie van productiemedewerker is breed. Er zijn verschillende productiemedewerkers met diverse achtergronden. Wat dacht u van een metaalachtergrond, logistieke achtergrond of bouwgerelateerde achtergrond.

  Productiemedewerker en de juiste achtergrond

  Wanneer u een productieomgeving hebt waarin u met metaal werkt dan is het raadzaam dat uw medewerker verstand heeft van metaal. Dat hij een opleiding heeft genoten in de metaal. Werkt u met hout in uw productieomgeving? Dan werkt dit hetzelfde.

  Valkuil bij recruitment in de productie

  De productiemedewerker werkt vaak in ploegen. Niet iedereen kan daar mee omgaan. Het is vaak relatief eentonig werk. Dus de nachten kunnen lang zijn. Partner Personeel en Organisatieadvies waarschuwt u: ‘neem dit mee in uw selectieprocedure’. U kunt dit beter in het voortraject tackelen. Want achteraf kost het alleen maar tijd. En geld. Een goede productiemedewerker stroomt vlot in. Heeft kennis van zaken. Hier geldt dat u als organisatie ook een grote rol speelt. Neemt u de werknemer de eerste dag mee op ontdekkingsreis door uw organisatie. Zodat hij ervaart wat er gebeurt, welke processen er zijn. Dan komt hij niet steeds voor verrassingen te staan in de weken daarna.

 • Werving en selectie productiechef

  De productiechef werkt op de productieafdeling van een organisatie. Hij heeft een leidinggevende functie. Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunt u bij de werving en selectie van een productiechef of productieleider. 

  werving en selectie leidinggevende functiesProceskwaliteit bewaken

  Een productiechef is verantwoordelijk voor het productieproces. Hij ziet op naleving van regels ten opzichte van veiligheid, ARBO-wetgeving, milieu en bedrijfsregels.

  Adviesrol bij functioneren medewerkers

  De productiechef heeft een adviserende rol bij het aannemen en het ontslaan van medewerkers. Ook in het geval van beloning en promotie geeft hij advies. Hij is betrokken bij zowel functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken als verzuimgesprekken.

  Uitgebreid takenpakket

  Een uitgebreid takenpakket met veel verantwoordelijkheden kenmerkt de functie van productiechef. U hebt iemand nodig die stevig in de schoenen staat. Dit kan niet iedereen! Dit vraagt uiterste precisie tijdens het werving- en selectieproces. Partner Personeel en Organisatieadvies kijkt niet alleen naar de capaciteiten van mensen. Wij vinden het minstens zo belangrijk dat de juiste persoon op de goede plek belandt.

  Van MBO tot HBO/WO Niveau

  Wij zijn actief op alle niveaus van MBO-niveau tot HBO / WO niveau. De functie van productiechef is doorgaans een functie op HBO/WO niveau.

 • Recruitment hoofd technische dienst

  Het hoofd technische dienst in een productiebedrijf is verantwoordelijk voor het technische werk. Het onderhoud van machines, het oplossen van technische storingen. Een goede doorstroom van de productie valt of staat met goed machinebeheer. Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunt u bij het recruitment van een hoofd technische dienst.

  Taken hoofd technische dienst

  De taken van een hoofd technische dienst bestaan voornamelijk uit:

  • Voorbereiden technische werkzaamheden Dit betekent dat hij het gebruik van machines plant. Efficiënt plannen verhoogt de productie. Ook draagt hij zorg voor de (levering van) materialen.
  • Kwaliteitscontrole Het hoofd technische dienst houdt de kwaliteit van het productieproces voortdurend in de gaten. Waar nodig grijpt hij in.
  • Aansturen medewerkers Hij zet de taken van medewerkers uiteen. Ook in dit proces houdt hij een oogje in het zeil
  • Verhelpen van storingen Adequaat optreden wanneer er storingen zijn in het productieproces.
  • Preventief en correctief onderhoud Het hoofd technische dienst kijkt ook preventief naar de machines. Hij maakt een planning voor het machinepark. Wat moet wanneer onderhouden en vervangen worden?
  • Een technische achtergrond is, uiteraard, een must voor het hoofd technische dienst! Aannemelijk toch? Partner Personeel en Organisatieadvies heeft in de loop der jaren wel ervaren dat er verschil zit tussen technische kennis en technische kennis. Om te voorkomen dat u in deze valkuil trapt ondersteunen wij u graag bij de werving en selectie van het hoofd technische dienst.
 • Werving- en selectie technisch personeel

  Bent u op zoek naar technisch personeel voor uw productie afdeling. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in werving- en selectieopdrachten in de productie en productieomgevingen. Wij verzorgen de werving en selectie ook gericht op technische beroepen.

  Goede vacaturetekst

  De werving en selectie van goed technisch personeel start met een goede vacature tekst. Wat verwacht u eigenlijk van deze medewerker? Nauwkeurigheid in het voortraject is essentieel. Wij hebben ervaren dat u tijd verliest wanneer u dit niet serieus neemt. En dat voorkomen wij graag.

  Technisch personeel op MBO en HBO/WO Niveau

  U zoekt technisch personeel op MBO niveau? Of HBO/WO niveau? Partner Personeel en organisatieadvies heef in de loop der jaren ervaring opgedaan met de werving en selectie op alle niveaus. Van MBO-niveau tot HBO / WO niveau. U kunt denken aan het recruitment van:

  • Hoofd Technische Dienst
  • Technisch productiepersoneel
 • Recruitment productieplanner

  U zoekt een productieplanner voor uw productieafdeling. De productieplanner zorgt voor een efficiënte inzet van mensen en middelen. Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunt u bij het recruitment van uw productieplanner.

  Taken productieplanner

  De productieplanner is verantwoordelijk voor het productieplan. Hij maakt een plan waarin hij het gebruik van mensen en materialen zo efficiënt mogelijk inzet. De productieplanner is een spil binnen de organisatie. Er is veel overleg nodig om de planning te realiseren.

  Inkoop van materialen

  Ook de planning van materialen is een taak van de productieplanner. Hij maakt een inschatting van benodigd materiaal en benodigde grondstoffen. In overleg met de afdeling inkoop wordt dit zo nauwkeurig mogelijk ingekocht.

  Digibeet? Niet handig

  De productieplanning wordt vaak opgesteld in een, hiervoor bestemd, digitaal systeem. Het is uiteraard een voorwaarde dat de productieplanner bekwaam genoeg is om hier mee te werken.

  Functie op HBO/WO Niveau

  Vaak wordt de functie van productieplanner ingevuld door iemand met minimaal een HBO Achtergrond. Partner Personeel en organisatieadvies heef in de loop der jaren ervaring opgedaan met de werving en selectie op HBO/WO Niveau.

  Communicatie

  Goede communicatie. Een kerncompetentie voor uw productieplanner. Duidelijk neerzetten en uitzetten van de planning. Zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Essentieel om mee te nemen in uw werving- en selectieprocedure.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u vrijblijvend met ons van gedachten wisselen over de werving en selectie van uw medewerkers? Neemt u contact met ons op voor het maken van een afspraak.

recruitment, werving en selectie in de productieomgeving

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart