Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Het kabinet gaat wellicht gehoor geven aan de wens van de MKB ondernemer om de regels voor loondoorbetaling bij ziekte  aan te passen. Moeten werkgevers nu nog 2 jaar doorbetalen bij ziekte, nu is het kabinet bezig om te kijken of er een mogelijkheid is om de kosten van het tweede ziektejaar collectief te verzekeren. Dit schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Doorbetaling een blok aan het been

De doorbetaling is voor veel werkgevers een kostbare aangelegenheid of wel een blok aan het been. Uit onderzoek blijkt dat het, met name voor de kleinere werkgever, een belemmering is bij het aannemen van nieuw personeel. Veel werkgevers maken daarom nog steeds gebruik van de flexibele mogelijkheden waardoor werknemers vaak geen vaste aanstelling krijgen.

Verzekeren bij het UWV tegen kosten

Voor kleine bedrijven vormt dat een drempel om personeel aan te nemen. Asscher wil het mogelijk maken dat kleine werkgevers, met maximaal tien werknemers, ervoor kunnen kiezen zich bij uitkeringsinstantie UWV te verzekeren tegen de kosten. Het UWV betaalt dan het tweede jaar loon. Die kosten worden gefinancierd door premies van werkgevers. Daarnaast stelt Asscher € 20 miljoen euro beschikbaar. Minister Asscher verwacht dat circa 80% van de kleine werkgevers van de collectieve regeling gebruik zal maken.

Kleine werkgevers: meer risico bij aannemen werknemers

Door deze regeling kunnen werkgevers met minder dan 10 medewerkers wellicht meer risico nemen bij het aannemen van nieuwe werknemers. Echter zullen werkgevers er ook voor gaan waken dat zij niet over de grens heengaan om zoals nog weer verantwoordelijk worden voor de doorbetaling van het 2e ziektejaar. Over verdere verplicht als 2e spoor wordt in het voorstel nog niet gesproken, wellicht ook interessant om dit te volgen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart