Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Privacywetgeving op de werkvloer actueel in 2018

Vanaf mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gelden. Een wetgeving met grote gevolgen voor werkgevers en arbodienstverleners.

Want indien men niet op de juiste manier met privacy van werknemers op de werkvloer omgaan, riskeert men zeer hoge boetes die volgens de media kunnen oplopen tot maar liefst € 820.000,00.

En juist op de werkvloer komen tal van situaties voor waarin de werkgever of arbodienstverlener wordt geacht om op de juiste manier met deze privacy om te gaan. Hierbij moet men bijvoorbeeld denken aan het screenen van potentiële werknemers, controle op de werkvloer, gebruik camera/internet en het begeleiden van zieke werknemers.

Het gaat verder

Het is niet alleen deze, wellicht heldere, zaken, neen het gaat verder want ook in situaties die betrekking hebben op alcohol- en drugscontroles, relaties op het werk of de levensstijl van de werknemers waarbij de privacy van de medewerkers in het geding kunnen komen. Indien hier niet zorgvuldig mee om wordt gegaan kan dit dus leiden tot toerenhoge boetes. Wellicht is het verstandig om u als organisatie goed over te laten informeren en wellicht tegen te verzekeren.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart