Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Het Voorbeeldreglement voor ondernemingsraden is aangepast. De relevante wetswijzigingen zijn verwerkt en daarnaast hebben wij een aantal inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. De modellen voor het opstellen van eigen reglementen en instellingbesluiten (zonder toelichting) zijn ook via de website van de SER te downloaden. 

De bevordering van medezeggenschap in ondernemingen is een van de wettelijke taken van de Sociaal-Economische Raad (SER). In dit kader heeft de SER een aantal informatieve publicaties vervaardigt op dit terrein. Daartoe behoort ook het Voorbeeldreglement ondernemingsraden met toelichting en bijlagen (Voorbeeldreglement). Daarin wordt onder meer uitleg gegeven over wat de Wet op de ondernemingsraden (WOR) voorschrijft.

Het Voorbeeldreglement is een herziende en geactualiseerde versie van eerdere uitgaven. U kunt de tekst van het Voorbeeldreglement gratis bij ons en de S.E.R. opvragen Ook kunt u bij de S.E.R.  diverse modelreglementen en modelinstellingsbesluiten downloaden en gebruiken voor een ‘vertaling’ naar de eigen situatie. Uiteraard willen wij u van dienst zijn bij de vertaling naar de eigen situatie.

Zoals wellicht bekend is een ondernemingsraad (OR) verplicht een reglement te maken waarin regels zijn opgenomen voor een correct verloop van de OR-verkiezing en voor een goede werkwijze van de OR. In de modelreglementen en de toelichting daarbij worden suggesties aangereikt die als voorbeeld kunnen dienen voor ondernemingsraden bij het opstellen van hun reglement.

Een goed functionerende OR is van belang voor de onderneming als geheel. Het nieuwe Voorbeeldreglement kan hierbij een nuttige functie vervullen voor zowel ondernemingsraden als ondernemers.

Het Voorbeeldreglement is opgesteld onder auspiciën van de SER-Commissie Bevordering Medezeggenschap.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart