Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Akkoord Jumbo en COR over arbeidsvoorwaarden

Wat velen niet voor mogelijk hadden gehouden, in ieder de gewortelde vakbondsleden, is er toch een akkoord gekomen tussen Jumbo en cor over arbeidsvoorwaarden.

Jumbo bereikt overeenstemming

Zoals nu in de media bekend is gemaakt heeft de directie van Jumbo Supermarkten overeenstemming bereikt met de centrale Ondernemingsraad en de Ondernemingsraad Supply Chain over de inhoud van een arbeidsvoorwaardenregeling voor de logistieke medewerkers.

Dat het geen vanzelfsprekendheid was bleek wel uit de reactie van betrokkenen, er wordt gesproken over een stevige maar constructieve onderhandeling met uiteindelijk een akkoord.

Rust, helderheid en stabiele loonontwikkeling

Door de uitkomsten van het akkoord ontstaat er volgens de Ondernemingsraad: rust, helderheid en is er sprake van een stabiele loonontwikkeling. Ook is er volgens de Ondernemingsraad sprake van een stap op weg naar een goede regeling waarin de medewerkers zich herkennen al moet het akkoord nog wel in het detail worden uitgewerkt.

Bij het tot stand komen van de regeling zijn de traditionele bonden buitengesloten, hun eerste reactie is dan ook traditioneel, “als alle details van de regeling bekend zijn, nog wel door het personeel moet worden ondertekend, gebeurt dat niet, dan blijft volgens haar de oude cao van toepassing”.

Uiteraard zullen de bonden door een zure appel moeten bijten, omdat een jaar geleden deze bonden met diverse stakingen Jumbo wou laten bewegen maar de reden om een eigen regeling op te zetten kwam volgens de directie voort uit een ‘breed gedragen’ teleurstelling bij het bedrijf over de opstelling van de vakbonden.

De regeling wordt vervangen

De regeling die er nu ligt gaat de cao Jumbo logistiek, die op 1 april 2017 afliep, vervangen. Bij het opstellen van de regeling is nadrukkelijk rekening gehouden met de stem van de Jumbo-medewerkers. De wensen en adviezen van de medewerkers zijn meegenomen in de onderhandelingen met de C.O.R en vormen de basis van de arbeidsvoorwaardenregeling.

Zoals nu blijkt heeft men ervoor gekozen om de loonlijn en de loonontwikkeling van de cao levensmiddelenbranche te volgen waarbij de huidige medewerkers hun volledige rechten behouden door middel van een toeslag op de loonlijn van de cao levensmiddelenbranche.

Ook schijnen er aanvullende afspraken gemaakt te zijn over investeringen in opleidingen, gezondheid en veiligheid.

Er is een looptijd van vijf jaar overeengekomen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart