Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Taken en plichten bij re-integratie: werkgever

Kan uw werknemer werken? Ook al gaat het om ander werk dan zijn eigen functie? Dan moet u er als werkgever alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij weer aan het werk gaat. Dat betekent: eerst binnen uw bedrijf zoeken en daarna daarbuiten. Belangrijk om te weten dat na 2 jaar het UWV de WIA-aanvraag beoordeeld. Het is dan belangrijk dat u kunt aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om uw werknemer weer aan het werk te krijgen. Ook al is dit misschien niet gelukt.

Volledige verslaglegging

Daarom is het belangrijk dat het re-integratieverslag compleet is en inhoudelijk volledig. Doet uw werknemer zelf voorstellen voor ander werk binnen of buiten uw bedrijf? Ga hier dan op in. U kunt de voorstellen van uw werknemer alleen afwijzen als u hier zwaarwegende redenen voor heeft. Uw werknemer is verplicht om aan zijn re-integratie mee te werken. Bijvoorbeeld door tijdelijk ander werk binnen uw bedrijf te accepteren. Of door een cursus te volgen. Werkt uw werknemer niet mee, dan mag u hem minder betalen. Als u dat doet, bent u verplicht dit bij UWV te melden.

Taken en plichten reintegratie werkgever

Zaak werkgever - werknemer

Re-integratie is een zaak tussen werknemer en werkgever. Het UWV heeft hier meestal geen rol in. Loopt de re-integratie vast en kan uw arbodienst of re-integratiebedrijf u niet verder helpen? Dan kunt u UWV vragen om een deskundigenoordeel te geven. Het deskundigenoordeel is een oordeel over de re-integratie op een bepaald moment. Het is dus geen advies over hoe u de re-integratie verder kunt aanpakken. U bent niet verplicht om iets te doen op basis van het deskundigenoordeel, maar het wordt wel betrokken bij de beoordeling van het re-integratieverslag.

Geen deskundigenoordeel

Over de volgende situaties geeft UWV geen deskundigenoordeel: De situatie nadat het dienstverband is afgelopen. De vraag of uw werknemer geschikt is voor het eigen werk dat hij deed voordat hij ziek werd. Dit wordt namelijk beoordeeld bij de vraag of uw werknemer recht heeft op een Ziektewet-uitkering.

HRM Advies inzake ziekteverzuim

Partner Personeel & Organisatieadvies verzorgt begeleiding bij ziekte of verzuimvraagstukken maar ook bij het ontwikkelen van verzuimbeleid. U kunt bij ons terecht voor:

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het vak. Voordeel is dat u in gesprek gaat met een vakprofessional met veel praktijkervaring. We kennen het klappen van de zweep en kunnen daardoor buitengewoon gericht adviseren en handelen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart