Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Wanneer is een assessment zinvol?

Soms worden assessments te pas en te onpas ingezet. In sommige situaties zijn ze hard nodig en gebeurt het niet. Op andere momenten is het totaal overbodig en worden ze toch gevraagd. De vraag is: wanneer zet je een assessment in en wanneer niet?

  • Soms komt het voor dat iemand qua opleiding en ervaring prima in de functie past. De vraag is echter: past de persoon ook binnen uw bedrijfscultuur?
  • Een assessment is zinvol om te bekijken wat voor (groei)potentieel de medewerker in huis heeft. Past deze functie echt bij hem of haar? Wat zijn de ontwikkelpunten?
  • Onderzoek naar de motivatie en loopbaanankers van de kandidaat. Bijvoorbeeld wanneer iemand intern wil doorgroeien naar een bepaalde functie.
  • Onderzoek of iemand leidinggevende vaardigheden heeft. En zo ja: wat voor type leidinggevende functie past bij hem/haar?
  • Ook al past de kandidaat qua interesses, opleiding, niveau prima in de functie: beschikt hij/zij over de juiste eigenschappen?

Wanneer gebruik je geen assessment?

Soms is het goed om geen assessments te gebruiken. We merken dat bijvoorbeeld wanneer er al een behoorlijke twijfel is over iemands functioneren en men wil dit onderbouwd hebben via een assessment. Zonde van de kosten. Wees gewoon eerlijk tegenover de medewerker.

Verwante informatie

Werving en selectie van uw medewerkers

Partner Personeel & Organisatie verzorgt de werving- en selectie van medewerkers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op!

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart