Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Gemakzucht bij chauffeur gevaarlijke stoffen

"Het was misschien niet slordig, maar wel gemakzuchtig. Die eigenschap past niet bij het vervoer van gevaarlijke stoffen", zei de rechter in Breda maandag. Vanwege die houding was het waarschuwingsbord voor gevaarlijke stoffen op de vrachtwagen van een 49-jarige chauffeur niet zichtbaar en dat leverde hem maandag bij de politierechter in Breda een boete op van 750 euro, waarvan 500 voorwaardelijk.

De chauffeur had in juli vorig jaar wel gezien dat het rechthoekige oranje ADR-bordje niet goed vastzat aan de bumper van de wagen. Eén van de twee popnagels zat er niet meer in, maar het borgslotje leek de man nog wel vast genoeg voor één buitenlandse rit.

De man die gascontainers vervoerde werd aangehouden. De agent zag dat het ADR-bordje niet meer zichtbaar was of dichtgeklapt. Het slotje bleek toch afgebroken. "Ik had het wel kunnen repareren, maar had het idee dat het nog wel even mee zou kunnen", verklaarde de man destijds tegen de agent.

De officier van justitie nam het de man kwalijk. "Als u ADR gaat rijden, moet alles in orde zijn. Dat verwachten mensen. Het was niet optimaal, u zag het, maar bent toch gaan rijden. U maakt een keuze en draait ook op voor de consequenties van die keuze."

Eisen voor de werving & selectieprocedure

Bovenstaand artikel geeft heel duidelijk weer welke eisen u kunt stellen bij de werving en selectie van chauffeurs gevaarlijke stoffen met ADR papieren. Door in de wervingsprocedure juiste eisen op te stellen en een heldere vacaturetekst uit te zetten. En in de selectieprocedure kunt u een persoonlijkheidsprofiel afnemen bij de sollicitant om te bepalen of deze chauffeur gevaarlijke stoffen een gemakzuchtige inslag heeft of juist heel nauwkeurig is in zijn werkzaamheden.

Persoonlijkheidsanalyse

Bij de werving en selectie chauffeurs is het daarom van belang ook naar de persoonlijkheid van de chauffeur te kijken. Partner Personeel & Organisatieadvies gebruikt bij de selectie van kandidaten de persoonlijkheidsanalyse. Hier mee verschaft u zichzelf een hulpmiddel om te kijken of een chauffeur aan de gevraagde eisen voldoet.

Verwante informatie

Werving en selectie van uw medewerkers

Partner Personeel & Organisatie verzorgt de werving- en selectie van medewerkers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op!

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart