Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Agressie ten opzichte van buschauffeur

Maar liefst een op de tien buschauffeurs krijgt te maken met agressie tijdens zijn werk. U kunt denken aan lichamelijk geweld, doodsbedreigen en uitgescholden worden. Het is een probleem in de transportbranche wat zich met steeds grotere regelmaat voordoet. Onenigheid over ongeldige buskaartjes, vertraging van de bus. Zomaar twee aanleidingen die er voor kunnen zorgen dat een buschauffeur het slachtoffer wordt van agressie.

Een weerbare buschauffeur

Door camera’s in de bussen te plaatsen zijn daders vaak vrij vlot te achterhalen. Toch ligt er ook een belangrijke taak in het weerbaar maken van de buschauffeur. Het is duidelijk dat de functie van buschauffeur niet alleen het vervoeren van passagiers inhoudt. Een buschauffeur dient om te kunnen gaan met alle klanten. In alle situaties. Ook wanneer klanten geweld gebruiken. Partner Personeel & Organisatieadvies is van mening dat tijdens de werving en selectie van een buschauffeur moet blijken of de chauffeur stevig in zijn schoenen staat.

Persoonlijkheidsanalyse buschauffeur

Bij de werving en selectie van een chauffeur personenvervoer zoals de buschauffeur is het daarom van belang ook naar de persoonlijkheid van de chauffeur te kijken. Partner Personeel & Organisatieadvies gebruikt bij de selectie van kandidaten de persoonlijkheidsanalyse. Hier mee verschaft u zichzelf een hulpmiddel om te kijken of een buschauffeur aan de gevraagde eisen voldoet.

Training klantgericht communicatie voor buschauffeurs

Ook is het van belang dat de buschauffeur in alle gevallen klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Hoewel dit soms erg lastig is want buschauffeurs zijn immers ook gewoon mensen. Toch kan Partner Personeel & Organisatieadvies u helpen om een buschauffeur bewuster te maken van zijn gedrag waar het gaat klantvriendelijkheid. Dit doen wij met de speciaal vervaardigde training klantgerichte communicatie voor chauffeurs. Zie ook: training klantgerichte communciatie voor beroepschauffeurs

Weerbaarheidstraining

Partner Personeel & Organisatieadvies een training omgaan met agressie voor chauffeurs ontwikkeld o.a. zeer geschikt voor de buschauffeur.

Verwante informatie

Werving en selectie van uw medewerkers

Partner Personeel & Organisatie verzorgt de werving- en selectie van medewerkers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op!

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart