Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Passend werk bij re-integratie tweedespoortraject

Is een werknemer verplicht om alle functies te accepteren die hij krijgt aangeboden? Of geldt dit alleen voor ‘passend’ werk? Prangende vragen voor veel deelnemers in een tweedespoor re-integratietraject.

Werk afwijzen tijdens re-integratieproces

Een werknemer belandt in een re-integratietraject. In het werkplan is opgenomen dat hij zich op een callcenter dient te oriënteren. Van het idee wordt hij alleen al ongelukkig. Mag de werknemer deze kans op werk afwijzen? Bij re-integratie tweede spoor geldt dat een werknemer alleen werk hoeft te accepteren dat past. Partner Personeel en Organisatieadvies ondersteunt de werknemer en de werkgever bij de ondersteuning van een re-integratieplan.

Wanneer ‘passend’ werk?

  • Eerste half jaar - Als een werknemer nog geen half jaar ziek is moet het werk aansluiten bij functionele mogelijkheden zoals opleiding, werkervaring en het oude salarisniveau
  • Na een halfjaar wordt verwacht dat de werknemer ook banen accepteert die onder zijn oude opleidingniveau liggen. Of een baan die minder aansluit op zijn werkervaring.
  • Wanneer het op gezondheidsbasis verantwoord is kan een baan waarvoor men langer dan twee uur reist ook passen zijn.
  • Soms moet een werknemer niet-passend werk accepteren. Bijvoorbeeld studenten die net afgestudeerd zijn. In dit geval is werkervaring belangrijker dan werk niveau.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart