Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Oneens met bedrijfsarts: wat nu?

Recent hoorden wij dat een werkneemster een meningsverschil had met de bedrijfsarts. De werkneemster was al geruime tijd arbeidsongeschikt voor haar eigen functie. De werkgever heeft vervolgens hetverplichte 2e spoortraject opgestart. Tijdens het 2e spoortraject ontstond er een discussie tussen werkneemster en bedrijfsarts over de duur van de inzetbaarheid per werkdag. De bedrijfsarts was van mening dat dit maximaal 4 uur per dag was terwijl de werkneemster van mening was dat dit meer zou kunnen zijn en beriep zich in deze op haar huisarts.

Meerdere belangen

In deze kwestie liggen wellicht meer belangen dan dat men in eerste instantie zou denken.

  • Als werknemer kom je maar niet zo in een 2e spoortraject. Er is dan al een ruime periode van verzuim vooraf gegaan waarbij de werkneemster wellicht niet heeft aangegeven langer of weer geheel te kunnen werken.
  • Ook de werkgever kan baat hebben bij een voortzetting van het 2e spoortraject daar hij wellicht een verzuimverzekering heeft en mogelijk na afloop van het 2e spoortraject afscheid gaat nemen van de werkneemster met een mogelijk hoog verzuim.
  • Zelfs de verzuimverzekeraar kan baat hebben bij een uitloop uit het 2e spoortraject, want eenmaal eindigt dan ook voor hem de bijdrage.

Advies: vraag een second opinion!

Maar mocht de werkneemster in deze van mening zijn dat zij in haar gelijk staat dan kan zij natuurlijk altijd een second opinion aanvragen bij het UWV. Mocht die uitkomst in haar voordeel uitvallen dan kan zij op basis hiervan de aangegeven belastbaarheid claimen dan wel bij het UWV aangeven dat zij deze belastbaarheid heeft geclaimd maar door werkgever is geweigerd.  Het is niet ondenkbaar dat de werkgever in dat geval een moeilijke dossierafsluiting tegemoet gaat bij einde 2e spoortraject.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart