Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Verkeerd advies bedrijfsarts tweedespoor

Een werkgever kreeg een loonsanctie van het UWV omdat het tweede spoortraject te laat was opgestart. De werknemer was door twee ARBO Diensten begeleidt tijdens zijn tweedespoor traject. De rechtbank heeft in dit geval geoordeeld dat er sprake was van een verkeerd advies van de bedrijfsarts.

Tijdig advies arbodienst

De werkgever kon in dit geval niet aansprakelijk worden gesteld voor een fout van de Arbodienst. De rechter oordeelde dat een bekwame Arbodienst een werkgever tijdig dient te adviseren over de start van het tweedespoortraject.

Advies eerstejaarsevaluatie

De arbodienst die het tweede deel van het traject in handen had, had pas 5 maanden na de eerstejaarsevaluatie geadviseerd om het tweede spoor te starten. Terwijl tijdens de eerstejaarsevaluatie bleek dat het vinden van werk bij de huidige werkgever er niet in zat.

Verplicht bedrijfsarts bij verzuimbegeleiding

Werkgevers zijn verplicht een gecertificeerde bedrijfsarts in de hand te nemen bij de verzuimbegeleiding van medewerkers. De meeste werkgevers sluiten een contract met de Arbodienst. De werkgever blijft wel verantwoordelijk voor de werknemer. Hij kan zich niet verschuilen achter het advies van de bedrijfsarts.

Aanvechten fouten arbodienst

Dit voorbeeld laat zien dat het aanvechten van ‘aantoonbare’ fouten van de arbodienst wel kans heeft. Wanneer werkelijk blijkt dat de werkgever zijn taken voldoende heeft uitgevoerd. En de arbodienst nalatig is geweest

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart