Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Inefficiënte tweede spoor begeleiding

Een werkgever neemt een re-integratiebedrijf in handen. Maar dit re-integratiebureau blijkt meer bezig te zijn met verantwoorden van uren dan met het helpen van de werknemer. Inefficiënte tweedespoor begeleiding kost u geld.

Arbeidsongeschikt

Een werknemer binnen de organisatie is arbeidsongeschikt. Hij kan niet terugkeren in zijn eigen werk en ander werk is niet voor handen. De werknemer belandt in een tweedespoortraject. Een re-integratiebedrijf begeleidt dit. Een werknemer solliciteert eindeloos op ‘niet-passende’ banen.

Tijdverspilling

En wat te denken van het eindeloos volgen van (sollicitatie) trainingen om vervolgens niet te solliciteren. Tijdverspilling. Hier ligt een taak voor een re-integratiebedrijf. Tijd om richting te geven. Maar er zijn veel re-integratiebureau die vooral druk zijn met het verantwoorden van tijd. Echte actie is er niet. Door te verantwoorden laat men zien dat de werknemer zich aan de afspraken houdt. Dit om te laten zien dat de werknemer ‘echt wel alles heeft gedaan om een passende baan te vinden’.

Taak re-integratieconsulent

Maar is het niet de taak van een re-integratieconsulent om een passende functie te vinden? Een goede begeleider tijdens tweedespoor re-integratie komt tot actie. Durft in te grijpen. Is duidelijk. En heeft maar een hoofddoel. Zo snel mogelijk een geschikte werkplek voor de werknemer. In goed overleg met de werkgever.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt begeleiding bij tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart